Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

Wat maakt het Colosseum zo speciaal? (+ restauranttip)

Ken je dat gevoel na een verbroken relatie? Dat gevoel van… dat je terughunkert naar je ex-partner, omdat je eigenlijk terughunkert naar een idee van hoe het ooit was? Dat gevoel heb ik soms ook bij historische bezienswaardigheden en monumenten. Je hunkert terug naar de ervaring die deze gebouwen je ooit konden geven… maar je leeft nu eenmaal in een paar tijdperken later.

Dat Gladiator-gevoel

We hebben allemaal wel de film ‘The Gladiator’ gezien, met Russel Crowe (en als je hem nog niet hebt gezien, ga hem NU kijken… ja, echt NU). Het is het eerste waar ik aan denk als ik het Colosseum ontmoet. Ik dwaal af naar de Romeinse tijd en beeld me een gigantisch publiek in, en een aantal wrede praktijken in de arena. Mannen die tegen elkaar vechten. Mannen die tegen leeuwen vechten. Paardenraces. Volop spektakel. Tsja, in die tijd hadden ze dan ook nog geen smart-tv flatscreens aan perfect gestucte muren hangen.

Het is de beleving

Natuurlijk is het Colosseum toeristisch. Het is één van de toeristentrekpleisters in Rome. Maar daar krijg je ook een fenomenaal gevoel voor terug. De trappen oplopen en dan uitkijken over de arena is uniek. Een lifetime experience die je niet wilt missen.

Als je in Rome bent wil je het Colosseum eigenlijk gewoon niet missen.

Ps. Wil je lekker eten in de buurt van het Colosseum? Dan raad ik je Angelino “ai Fori” dal 1947 aan. Die hebben werkelijk waar de beste Pasta Carbonara in town! EN een prachtig terras.

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven