Waarom jij misschien wel helemaal geen miljoen nodig hebt…

geen miljoen nodig

Laat me beginnen met jou een belangrijke vraag te stellen:

Zou jij een miljoen willen verdienen?

Als je op bovenstaande vraag “Ja” hebt geantwoord, laat me je dan nog iets vragen: waarom zou jij een miljoen willen verdienen? Wat is het dat jij met dat miljoen wil doen in je leven?

   • Wil je een Ferrari voor de deur?
   • Wil je een prachthuis kopen?
   • Wil een privé-eiland in de Caribbean op jouw naam?
   • Wil je je ouders een camper geven?
   • Wil je stoppen met werken?

Wat het ook is, vraag jezelf nu eens af: kost wat ik wil werkelijk PRECIES 1 miljoen?

Vaak niet. Een rode Ferrari California kost net iets minder dan 250.000 euro. Een mooi, ruim huis heb je al vanaf 300.00 euro. En een camper of privé eiland kost ook niet precies 1 miljoen. Hoe komt het dan, dat we met zijn allen tóch zo gefixeerd zijn op dit getal?

Een miljoen euro klinkt voor velen zo spannend, en soms zelfs zó onbereikbaar, dat het geen goed streven is om als dit als doel te zetten.

Tip: Beredeneer vanuit jouw ideale leven je doelen

Wil je voor jezelf doelen zetten en deze nastreven? Wil je keihard werken om iets te bereiken waar JIJ gelukkig van wordt? Dan is mijn advies: blijf bij het bedenken van deze doelen dan ook dicht bij jezelf.

Misschien heb je wel helemaal geen miljoen nodig.

Maak eens een lijstje van wat jij graag zou willen en zoek daar de prijzen van op / of reken deze prijzen zelf uit. Op dat moment ben je namelijk bezig met doelen die je levensgeluk verhogen. Onthoud dat geld altijd maar een middel is om ergens te komen. Een bepaald geldbedrag zou nooit je einddoel moeten zijn – en al helemaal niet zonder te weten waarom je precies dát geldbedrag wilt verdienen.

Welke dromen en doelen heb jij? ↓

Geef een reactie

*