Toto Wolff

Toto Wolff over mentale problemen en zijn potentieel benutten

1 Shares
1
0
0

Als je mij al langer kent, weet je dat ik groot fan ben van Formule 1. Niet zozeer van Mercedes, maar laten we wel wezen: Toto Wolff is een persoonlijkheid an sich. Tijdens mijn coachingsessies trek ik graag parallellen met Formule 1. En ik gebruik het regelmatig als metafoor.

Nu Toto Wolff, de teambaas van het Mercedes F1 team, in een interview met de Britse krant The Times heeft gezegd dat hij al 18 jaar een psychiater ziet vanwege mentale problemen, kan ik niks anders dan deze openheid enorm toejuichen. Wow, respect! Doorbreek het stigma en de taboe! Lees hieronder zijn exacte woorden.

Toto Wolff over mentale problemen en zijn potentieel benutten

De Oostenrijker geeft aan al sinds 2004 bij een psychiater te lopen om zijn mentale strijd aan te kunnen: „Als bekende mensen bij wie alles voor de wind lijkt te gaan, maar die het toch moeilijk hebben, hebben we de verantwoordelijkheid daar open over te zijn. Het is oké om hulp te zoeken.”

De 50-jarige team principal gaat verder: „Ik heb mentale problemen gehad en die heb ik nog steeds. Het zoeken van hulp is een manier geweest om daar overheen te stappen en mijn potentieel volledig te benutten. Ik maak me totaal niet druk over het stigma rondom het zoeken van hulp. Ook zeer succesvolle mensen kunnen bijzonder gevoelig zijn, en daardoor kwetsbaar.”

Bron: De Telegraaf.

Met het interview wil de teambaas aangeven dat het oké is om hulp te zoeken wanneer je kampt met mentale problemen.

En ja, het is helemaal oké! Het is zelfs meer dan dat. Het is niet alleen oké, maar ook de enige weg vooruit. Het betekent dat je gericht bent op persoonlijke groei en niet in je problemen blijft zwelgen.

Óók hulp zoeken is (persoonlijk) leiderschap.

1 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like