STOP met het zoeken naar je passie en START met het jezelf aanleren van vaardigheden

Hoeveel (startende) ondernemers ik wel niet spreek die aan mij vragen: “Hoe vind ik mijn passie, waar ik mijn onderneming omheen kan bouwen?”. STOP daarmee. Stop met het zoeken naar je passie. Ik zal je vertellen waarom.

Passie is een gemoedstoestand. Passie is een emotie. En emoties kun je niet eeuwig vasthouden. Hoewel ik vrijwel nooit Wikipedia quote, haal ik hem er hier toch even bij voor je (bron):

“Passie is een intens verlangen of enthousiasme voor iets of iemand. Het kan ook slaan op de bewondering, vriendschap, opwinding, diepe affectie of liefde voor iemand. Het wordt vaak gebruikt in het kader van romantisch of seksueel verlangen, maar het gaat dieper dan lust.”

Als je mij kent weet je dat bij mij alles draait om consistentie. Dan weet je waarschijnlijk dat ik mijn eigen onderneming om die consistentie heen aan het bouwen ben. Gemotiveerd zijn of blijven is daarentegen niet mijn key focus, omdat motivatie ook een emotie is. De ene dag ben ik gemotiveerder dan de andere dag. Hetzelfde geldt voor passie: de ene keer ben ik gepassioneerder over iets dan de andere keer. En het ligt maar net aan mijn energie die dag of ik die passie ook zo weer over te brengen. En wie weet deelt de ontvanger van mijn boodschap die passie wel niet. Wat is passie dan nog?

Waarom vaardigheden veel belangrijker zijn

Dus, je wilt je passie vinden. Vraag jezelf eens af waarom? Is het om er rijkdom mee te verwerven. Financiële onafhankelijkheid? Vrijheid? Heb je bepaalde dromen en doelen? En wat gaat passie daarin voor jou betekenen dan?

Stel: je zit nu thuis en je denkt “Goh, ik ben enorm gepassioneerd over taarten bakken. IK GA taarten bakken!” En vervolgens doe je dat met alle liefde en veel plezier. Je verkoopt een taart aan je tante. En je verkoopt er één aan je zus. En dan?

Hoe ga je de rest van die taarten verkopen? Hoe ga je een onderneming om je passie heen bouwen?

En dan heb ik je nu zelfs een voorbeeld gegeven waarin je je passie al hebt gevonden. Wat nou als je je passie nog NIET hebt gevonden. Ga je dan je onderneming uitstellen tot je 40, 50, 60, 70 of zelfs 80 bent?

Een vaardigheid (gedragscompetentie) is iets dat je zelf ontwikkelt en voor altijd bij je draagt. Ken je dat gezegde: “Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime?” Vaardigheden kun je aanleren, zoals fietsen, lezen en rekenen. En je verleert ze niet snel meer. Dat maakt je zelfstandiger, slimmer en een betere ondernemer.

De 2 key vaardigheden die je nodig hebt als ondernemer

Als kind ontwikkel je jezelf. Ik noemde hierboven al wat voorbeelden van vaardigheden die vrijwel elk kind aangeleerd krijgt – van zijn ouders of op school. Tenzij je in een ontwikkelingsland geboren wordt. Dan snap je nu waarschijnlijk waarom de kinderen daar graag onderwijs willen. Bepaalde basisvaardigheden helpen je verder in dit leven. Maar er zijn 2 key vaardigheden die je als ondernemer nodig gaat hebben…

  1. Verkopen (sales)
  2. Online marketing

Waarvan verkopen verreweg de allerbelangrijkste is. Wil je een toekomst voor jezelf opbouwen, investeer dan in jezelf door te leren verkopen. Wist je dat dit ook het meest betaalde beroep ter wereld is? You can earn a fortune als je het goed doet. En verkopen is precies waar de meeste ondernemers bang voor zijn. Door een goede verkoper te worden kun je dus boven de rest uitstijgen.

Het grappige is dat sommige mensen geboren verkopers zijn. Anderen, zoals ik, hebben er echt de nodige investment in moeten stoppen om het zichzelf aan te leren. Ps. een leuke tip: wil je voorlopig puur focussen op het leren verkopen, bekijk dan de online training van Rébien (self made sales king) eens. Dit is overigens geen spam. Ik kan je dit oprecht aanbevelen als waardevolle training om je verkoop-vaardigheden mee te ontwikkelen.

Wil je verder jouw business voornamelijk online bouwen? Dan is online marketing jouw tweede belangrijkste vaardigheid. En daar kom ik natuurlijk zelf om de hoek kijken. Als marketeer met verkoopvaardigheden en verstand van neuromarketing en positieve psychologie, bied ik jou een coachingstraject aan waarvan je de investering binnen no time terug kunt verdienen.

En met online marketing bedoel ik niet dat we alleen maar zullen kijken naar het creëren van een ‘mooi’ webdesign – en dat je alles in SEO moet steken. Nee. Er zijn snellere wegen naar Rome. Die ga ik je laten zien. Ik neem je aan de hand mee, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en successen. Ik leer je HOE je jezelf kunt positioneren, met een sterke personal brand en een winstgevende business.

Heb je wat aan deze tips gehad en/of heb je vragen?
Laat het me hieronder weten ↓

Geef een reactie

*