Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

Rustig & kleurrijk Santa Cruz de la Palma

Dat La Palma een stuk rustiger en minder-toeristisch is dan de andere Canarische Eilanden, Tenerife, Gran Canaria & Lanzarote, dat zul je inmiddels misschien wel weten.

Must do: een Barraquito drinken

First things first… ga je de stad in? Bestel dan zeker een Barraquito! Dit klinkt een beetje als een exotische vissoort, maar niets is minder waar. Een Barraquito is een drankje, dat typisch is voor de Canarische eilanden (met name voor La Palma en Tenerife). Deze warme drank wordt opgebouwd uit een laagje gecondenseerde melk, een shot Licor 43 (Cuarenta Y Tres), melkschuim & koffie. Met daarbovenop nog een flinke toef slagroom en wat kaneelpoeder. Vaak worden er ook nog wat limoenschilletjes bij gedaan.

Het wordt meestal gedronken na een maaltijd, maar kan ook ‘gewoon’ tussendoor. Midden op de dag :).

Dit drankje is superverslavend! Let op dat je er niet teveel van drinkt als je nog terug naar je hotel/appartement moet rijden. Je kunt het in Santa Cruz de la Palma bij verschillende koffietentjes en restaurants proberen.

Een verkenning van Santa Cruz de la Palma

Denk zeker niet dat Santa Cruz een echte metropool is. Dat zou ook niet bij het eiland passen. Santa Cruz belichaamt de rust die je eigenlijk op het hele eiland terugvindt. De winkelstraten zijn rustig, de boulevard heeft meer dan genoeg plek om te parkeren en zelfs vanuit de haven hoor je bijna geen geluid. Het is alsof het leven er vertraagd.

Buiten de fijne boetiekwinkeltjes afstruinen is er verder dan ook niet veel te doen.

Vanaf de stad kun je de haven zien. Vroeger vaarden hier allerlei schepen uit, richting Amerika. Tegenwoordig is de haven vooral een aanmeerplaats voor vrachtschepen die bananen vervoeren. En je vindt er de veerboot naar de andere Canarische eilanden: Tenerife & La Gomera.

Santa Cruz de la Palma: rustig & kleurrijk

Aan de titel van dit artikel is niets gelogen. Santa Cruz de la Palma heeft vele kleurrijke straatjes, maar is ook ontzettend rustig. Je hoeft hier niet voor de actie naartoe. Het is natuurlijk wél leuk als je gewoon even rond wilt struinen. Ik vond het zelf fantastisch dat er maar weinig grote winkelketens in de winkelstraten zitten. Ik heb er zelfs géén 1 gezien (als ik het me goed herinner). Alleen dat is al iets wat je niet vaak meer meemaakt op vakantie.

Neem hier even de tijd om te genieten van een goede lunch of diner en maak eens een praatje met de locals.

Comments · 1

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven