Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

Roofvogels in de Dordtse Biesbosch

Januari 2021. De coronamaatregelen duren maar voort. Een flink stuk wandelen in de buitenlucht, samen met mijn camera, is mijn nieuwe ‘ontsnapping’ geworden. Een ontsnapping aan het eeuwige binnen zitten. Bever heeft gelijk, niemand is een binnenmens. Dat merken we nu des te meer, nu heel Nederland verplicht thuis zit.

Maar wat mag ik van geluk spreken, dat ik in de buurt van de Dordtse Biesbosch woon! Het verrast me hoeveel prachtige roofvogels hier te vinden zijn. Iets dat me eerder eigenlijk nooit zo opgevallen was. Sinds ik mijn Nikon P1000 in handen heb, lijkt het wel of ik een nieuw stel ogen heb gekregen. Ik kom de meest prachtige vogels tegen.

Roofvogels

Roofvogels zijn dus mijn nieuwe grote liefde. Naast vogels in het algemeen. Maar het is een soort van ‘uitdaging’ om een roofvogel op de foto te zetten: je moet ze namelijk éérst zien te vinden. Je ziet ze een stuk minder dan een merel of musje. En als je dan eenmaal gevonden hebt, moet je ze snel op de foto proberen te zetten, vóórdat ze wegvliegen.

In de Nieuwe Dordtse Biesbosch vond ik een plek waar heel wat roofvogels graag lijken te komen. Ideaal om deze beauty’s op de foto te zetten. En dat leverde onderstaande plaatjes op.

Ik ben nog maar een amateur fotograaf en nog het meeste nog aan het ‘uitvogelen’, maar ik vind het ontzettend leuk om te delen. En ik word er blij van als ik de foto’s hier weer met jou deel.

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven