Vraag jouw Birkman Signature Rapport vandaag nog aan

Birkman Signature Rapport

Een eenmalige investering om een leven lang meer over jezelf te leren en je te blijven ontwikkelen. Het Birkman Signature Rapport is een handvat voor persoonlijke groei, waaraan JIJ je keer op keer kunt optrekken. 

Birkman Signature Rapport

Wat is een Birkman Signature Rapport?

Jij ‘ziet’ de wereld op een manier die uniek is aan jou. Dat wordt ook wel je perceptie genoemd. Jouw percepties vormen het referentiekader van waaruit jouw brein informatie filtert. Bovendien bepalen jouw percepties je gedachten, jouw gedachten bepalen je emoties, jouw gedachten + emoties bepalen samen jouw handelen, en jouw handelen bepaalt wat voor resultaten je in je leven behaalt.

Wil je andere resultaten in je leven dan degene die je nu ervaart, dan moet je anders gaan handelen. Heb je moeite met anders handelen? Dan is het slim om bij te gaan sturen op het allerdiepste niveau van je bewustzijn: verander je perceptie(s).

De Birkman Methode – een persoonlijkheidsanalyse op het niveau van jouw percepties – helpt je jouw unieke percepties in kaart te brengen aan de hand van 9 gedragscomponenten + gecategoriseerde interessegebieden.

Je vult daarvoor de Birkman questionnaire in: een vragenlijst van 298 vragen die jouw sociale perceptie (150 vragen), jouw zelfperceptie (150 vragen) en je interesses (48 vragen) meet. De antwoorden daarvan worden aan je teruggekoppeld in een Birkman Signature Rapport: dit is jouw unieke persoonlijkheidsanalyse waar je een leven lang mee kunt leren en ontwikkelen.

Een Birkman Signature Rapport meet jouw persoonlijkheid op zo’n ontzettend diep niveau, dat het raakt aan wie jij IN WEZEN bent. Daarom zal een hertest over 1 maand, 1 jaar of 10 jaar geen significante afwijkingen laten zien. Jij blijft wie je bent, je verandert niet zomaar… maar je kunt gedurende jouw leven wél je bewustzijn verruimen. Hoe? Dat leer ik je tijdens de coaching (als je dat wilt), nadat je eerst jouw Birkman Signature Rapport hebt ontvangen.

Voor wie is het Birkman Signature Rapport ideaal?

  • Voor iedereen die meer zelfkennis op wilt doen EN dat op de snelste én op de effectiefst mogelijke manier wilt doen;
  • Voor iedereen die een groeivraagstuk heeft en daarvoor nog wat beperkende gedachten en overtuigingen heeft te doorbreken;
  • Voor iedereen die weet dat zijn/haar bankrekening nooit groter gaat groeien, zonder éérst zelf in waarde te groeien;
  • Voor professionals op de werkvloer die meer invloed willen uitoefenen en beter samen willen werken met hun collega’s en/of team;
  • Voor (zelfstandige) ondernemers die meer resultaten willen boeken en flow willen ervaren, en die zich op een authentieke manier willen profileren en positioneren.

Waar staat Birkman voor?

Zelfberusting

Iedereen is uniek en tegelijkertijd is ook ieder(eens) gedrag oké. Jij bent zoals je bent. Of je nu impulsief, rusteloos, vasthoudend, directief, suggestief, individueel of groepsgericht bent… het is allemaal oké.

Birkman geeft jou diepgaand zelfinzicht en gecombineerd met mijn uitleg als Birkman Professional geef ik jou een stukje zelfberusting mee. Jij bent zoals je bent en… mens, wat ben je mooi! Koester jezelf.

Persoonlijk leiderschap

Nu jij niet alleen scherp hebt wie je bent, maar ook hoe je bent, zetten we in op persoonlijk leiderschap. Er is geen betere basis dan Birkman hiervoor. We gaan inzoomen op wat jij nodig hebt om volledig tot bloei te kunnen komen. 

Dat doen we aan de hand van jouw zelfperceptie en jouw sociale perceptie. En geloof me, die zitten zo diep verankerd dat je maar beter niet tegen jezelf kunt vechten. In plaats daarvan gaan we daarom jouw unieke persoonlijkheid volledig in haar kracht zetten.

Doorbraken realiseren

Blinde vlekken en communicatie-uitdagingen. Aan de hand van een Birkman kan ik in één oogopslag zien op welke thema’s jij mogelijk gaat vastlopen in je leven. Of, spijtig genoeg, waar je soms al op vastgelopen bént.

Gecombineerd met een stukje effectieve coaching gaan we ervoor zorgen dat jij doorbraken gaat realiseren. Dit leven is kort en jij hebt enorm veel potentieel in je! Samen gaan we ervoor zorgen dat jij zo groot groeit als mogelijk is. Daar ben je namelijk voor gemaakt en dat is wat je – samen met jouw Birkman en mij – zult gaan bereiken!

Lees nog even door om te ontdekken wat je precies met een Birkman Signature Rapport krijgt.

Birkman interesses

Birkman meet interesses

In het Birkman Signature Rapport vind je een aparte pagina die jouw persoonlijk interesses weergeeft.

Die interesses geven de zaken aan waar jij energie van krijgt. Deze zijn gecategoriseerd aan de hand van 10 hoofdonderwerpen. Een Birkman Professional kan je uitvoerig vertellen over wat die verschillende categorieën precies inhouden.

Je Birkman interesses zijn echter géén indicator voor hoe goed je ergens in bent. Ergens energie van krijgen en iets goed kunnen zijn twee verschillende dingen. Birkman interesses geven daarentegen wél aan waar jouw grootste potentieel in zit. En het “Interesses”-overzicht is zeker weten ook een goede indicator voor wie aan meer energetisch zelfmanagement wil doen.

Heb je interessegebieden van 90% of hoger? Dan zou je daar volgens Birkman iets mee moeten in jouw leven. Dit zijn namelijk indicatoren die jou in de richting van je passie(s) kunnen wijzen. Interessegebieden waar jij 10% of lager hebt “gescoord” (het is geen test, alles is oké) zijn veelal zaken waar je energetisch gezien op leegloopt. Dit zijn zaken die je beter niet te lang achter elkaar kunt doen, of – waar mogelijk – zaken die je beter uit kunt besteden.

Birkman gedragscomponenten

Birkman meet gedragscomponenten

Het meest bijzondere aan Birkman is de rapportage van de 9 gemeten gedragscomponenten, gebaseerd op joúw zelfperceptie en op jouw sociale perceptie. Extra bijzonder: Birkman is de enige (niet-klinische) persoonlijkheidsanalyse ter wereld, die een valide en betrouwbare psychologische meting op dit vlak kan verrichten.

Waar andere zogenaamde – onbetrouwbare en niet-valide – “persoonlijkheidstesten” jouw gedrag zeggen te meten, is hetgeen wat ze werkelijk doen joú in een hokje stoppen of een label opplakken. DISC, Insights en MBTI zijn zulk soort onbetrouwbare en niet-valide persoonlijkheidstesten (lees ook de kritiek op deze testen: hier, hier en hier). Birkman is echter al ruim 60 jaar wereldwijd de gouden standaard onder de persoonlijkheidsanalyses. 

Birkman meet jouw zelfperceptie (hoe jij jezelf ziet) samen met jouw sociale perceptie (wat jij van anderen verwacht). Vooral de meting van jouw sociale perceptie is uniek aan Birkman én ontzettend belangrijk. Jouw sociale perceptie is namelijk jouw beeld van “de meeste mensen”. Onbewust heb jij een beeld gevormd van wat jij denkt dat anderen als normaal beschouwen. En daar heb je jezelf tegen afgezet.

Ik zeg dan ook altijd: jouw ware geluk ligt tussen de verwachtingen die je hebt en de realiteit die je (be)leeft.

Enkele voorbeelden van hoe gedragscomponenten weergegeven worden.

De weergave van gedragscomponenten is voor iedereen uniek. Ik heb – in mijn tijd als Birkman Professional – nog nooit twee compleet identieke rapporten gezien. De voorbeelden hieronder komen uit het fictief opgemaakte John Q. Public voorbeeldrapport. Wil je dit volledige voorbeeldrapport inzien? Klik dan hier.

Birkman Signature Rapport Sociale Energie

Birkman Signature Rapport Directiviteit

Birkman Signature Rapport Vasthoudendheid

Hoe werkt het?

1.

Je vraagt het Birkman Signature Rapport aan

Klik op de button hieronder om het Birkman Signature Rapport af te rekenen. Daarmee is jouw aanvraag in gang gezet.

2.

Je ontvangt een bevestigingsmail met belangrijke(!) informatie

Je ontvangt een bevestigingsmail met belangrijke(!) informatie. Check voor de zekerheid ook even je spambox als je niks binnen ziet komen. Het duurt enkele minuten na jouw bestelling voordat de mail arriveert. Niks ontvangen? Neem contact met mij op. Als je de mail wél ontvangen hebt, lees deze dan even aandachtig door.

3.

Binnen maximaal twee werkdagen ontvang je een aparte e-mail met een link naar de Birkman questionnaire. Een vragenlijst met 298 korte vragen. Zorg ervoor dat je ca. 30-40 minuten de tijd neemt zonder afleidingen om de vragenlijst in de te vullen. De vragenlijst spreekt voor zich, maar kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met mij op.

4.

Na het invullen van de Birkman questionnaire plan ik een terugkoppelingsgesprek van 1,5 uur met je in

Als je de Birkman questionnaire helemaal hebt ingevuld (alle 298 vragen) en aan het einde van de vragenlijst op “Verzenden” hebt geklikt, plan ik daarna een terugkoppelingsgesprek van 1,5 uur met je in. Tijdens dat terugkoppelingsgesprek ontvang je ook jouw persoonlijke Birkman Signature Rapport en nemen we samen de resultaten daarvan door.

5.

Jouw coachingsvraagstuk

Wanneer je een specifiek coachingsvraagstuk hebt kun je voortaan altijd teruggrijpen op jouw Birkman Signature Rapport. Je kunt ervoor kiezen om coaching bij mij af te nemen of om zelf met jouw groei aan de slag te gaan.

+ De Birkman Professional

Birkman Signature Rapporten (en elke andere soort Birkman rapporten) mogen uitsluitend door Birkman Professionals teruggekoppeld worden. Het is niet mogelijk om een Birkman Signature Rapport aan te vragen en deze zomaar in je mailbox te ontvangen.

Birkman acht het van groot belang dat Signature Rapporten op de juiste manier worden geïnterpreteerd door de ontvanger. Daar hoort een stukje toelichting bij. Toelichting van iemand die getraind is in het doorgronden, begrijpen, terugkoppelen en in het uitleggen van de kracht van percepties. Zo’n Birkman Professional ben ik dus. Hoi!

Merin-de-Does-Birkman

Blinde Vlek Birkman

De blootlegging van jouw mogelijke blinde vlekken

Ik kan als Birkman Professional in één oogopslag zien waar jouw mogelijke blinde vlekken zich bevinden. Dat is – voor mij – namelijk af te lezen uit jouw gedragscomponenten.

Zitten zowel je sterktes als je behoeften aan één kant van het spectrum (links of rechts), dan zeg je eigenlijk over dit specifieke gedragscomponent: “Ik ben zo, maar iedereen is toch zo?” En dat laatste is zeer zeker niet altijd het geval.

Om een voorbeeld te geven van het gedragscomponent sociale energie. Als je daar aan de rechterkant van het spectrum zit met je sterktes en je behoeften, zeg je dus: “Ik ben groepsgericht, benaderbaar en makkelijk te leren kennen en ik word graag betrokken bij de groep – maar iedereen is toch zo?” Het is dan goed om er rekening mee te houden dat er ook mensen zijn die niet altijd bij een groep betrokken willen worden; die wat individualistischer zijn en die zelfs heel goed alleen kunnen zijn. Ook dát is een kwaliteit. Een kwaliteit waar jij dan misschien een blinde vlek voor hebt, omdat je zelf zo niet bent.

Communicatie Birkman

Het beter leren communiceren van jouw behoeften

Zit er tussen jouw sterktes en je behoeftes op één gedragscomponent een gap (een groot verschil)? Dan is het handig om daar eens verder op in te zoomen.

Dat betekent namelijk dat jouw persoonlijke behoeften anders zijn dan het zichtbare gedrag dat je aan anderen laat zien. Als jij bijvoorbeeld zichtbaar groepsgedrag laat zien (je beweegt je graag in groepen); maar je hebt ook enorm de behoefte aan tijd voor jezelf en om even alleen te zijn, kán het zo zijn dat je omgeving hier niet altijd rekening mee houdt. Omdat ze alleen groepsgedrag van jou in de praktijk zien – en ze jouw behoefte dus niet altijd kennen.

Jouw behoeften zijn onzichtbaar voor het oog en zitten vooral in je hoofd. Je moet ze leren communiceren om er beter mee om te gaan.

Daar ligt een communicatie-opgave voor jou. En ook een groei-opgave.

Birkman om jezelf sterker te positioneren (en scherper te verkopen)!

Zelfinzicht helpt jou enorm bij het ondernemen. Jouw bedrijf kan namelijk nooit groter groeien dan jijzelf – zeker niet als zzp’er zijnde, maar ook niet als MKB ondernemers of als directeur van een grote organisatie.

Jouw bedrijf is een verlengstuk van jezelf. Ondernemen vraagt om leiderschap en eigenaarschap. Én om zelfperceptie en sociale perceptie!

Een heldere positionering helpt je om jouw ideale klanten aan te trekken en om de mensen aan te trekken waar jij graag mee samenwerkt. Zo’n heldere positionering kun je sneller bereiken met behulp van een Birkman Signature Rapport. Zo heb jij binnen een week inzichtelijk waar jouw potentieel zit, wat je sterktes zijn én wat je behoeften zijn – terwijl anderen daar soms jaren over doen.

Breek door terugkerende thema’s in je leven heen!

Herken je dat, dat sommige thema’s in je leven een terugkerende rol hebben? Einstein zei ooit: “Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg”. Dit is de wet van Karma. Door op een bepaalde manier te denken en te handelen, krijg je de daarbij behorende uitkomsten als resultaat.

Door onze persoonlijke, verankerde, percepties (denk- en gedragspatronen) in ons onderbewustzijn, pakken we verschillende vraagstukken in ons leven vaak op één en dezelfde manier aan. Toch zijn we ons hier – 9 van de 10 keer – niet eens van bewust.

Een Birkman Signature Rapport helpt je met dat stukje bewustwording en de Birkman Professional kan jou leren omdenken, zodat je voortaan andere resultaten behaalt. Ideaal voor wanneer je uít je eigen gewoonten wilt groeien!

Birkman Terugkerende Thema's groeimindset