Over mij

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.

Carl Jung.

Hi, mijn naam is Merin de Does [‘88]. En als jij iemand bent die zoekende is naar zijn missie en passie(s) in dit leven begrijp ik jou volledig. Mijn leven verliep namelijk tot nu toe zo…

Met een zwaar gebrek aan enthousiasme – en dus ook met een zwaar gebrek aan motivatie – heb ik het voortgezet wetenschappelijk onderwijs (vwo) en een studie sociale geografie en planologie aan de universiteit afgerond (daar deed ik in totaal vijf jaar langer over dan nodig was). Tijdens mijn studie had ik een vrij succesvolle reisblog opgericht, waardoor ik liever op (pers)reis was dan dat ik in de collegebanken zat.

Die liefde voor reizen zorgde ervoor dat ik tijdens mijn studie aan de universiteit begon te twijfelen of ik ‘sociale geografie en planologie’ wel leuk genoeg vond en uiteindelijk switchte ik naar de HBO opleiding “functiegericht toerisme en recreatie” om daar – na één (keigezellig!) jaar – vervolgens weer de brui aan te geven. Ik nam het besluit dat ik wel ‘ergens een diploma van moest hebben’ en behaalde, met nog steeds een zwaar gebrek aan motivatie, mijn Bachelor of Science (BSc.) toen ik 26 was. Na mijn afstuderen kon ik niet direct een baan vinden en toen begon ik maar als marketing assistent (zzp’er) te werken terwijl ik ook dagelijks post bezorgde voor een extra zakcentje. Via de moeder van een vriendin (die mij post had zien bezorgen en dat “een zonde vond van mijn kennis en kwaliteiten”) kreeg ik een post-graduate stage aangeboden bij een gemeente. Ik solliciteerde intern verder en belandde in de rol van communicatieadviseur binnen het economische domein.

Ik volgde daarop een naschoolse opleiding tot communicatieadviseur die – voor mij – te onderprikkelend was en begon me daarna eveneens al snel te vervelen in mijn werk (dat was niet de eerste keer dat dat gebeurde trouwens). Ik liep knuppelhard tegen mezelf aan; ik begon me af te vragen wat ik eigenlijk wilde bereiken in het leven en hoe ik mezelf waardevol kon maken op een manier die mij tegelijkertijd ook gelukkig zou maken? Ik zag mezelf niet een leven lang als ‘loonslaaf’ werken. Mijn batterij liep langzaam leeg van verveling…  waarop ik coaching kreeg om te kunnen groeien als persoon; maar omdat ik had aangegeven meer uitdaging te willen in mijn werk clashte ik regelmatig met m’n collega’s destijds om allerlei redenen. Ik raakte door de coaching geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling waarin ik opeenvolgend een opleiding tot NLP Coach, Hypnose Practitioner, Time Line Therapy Practitioner en Birkman Professional afrondde.

Net voor de coronacrisis nam ik ontslag bij mijn werkgever en begon ik voor mezelf met een eigen marketingbureau. Ik probeerde ondertussen dropshipping, SMMA (een social media marketing agency) en high ticket sales uit, maar het was het allemaal niet voor mij. Het wakkerde mijn vuur niet aan. Ik heb in de periode 2018 – 2023 ruim 35.000 euro in mijn persoonlijke ontwikkeling gestoken; ik vierde successen maar ik heb ook flinke flaters geslagen en flink wat geld ‘verloren’ door verkeerde investeringen. Maar ik zie het niet als een verlies. Ik leerde ervan. Om mijn mindset daarnaast alsmaar verder te versterken last ik tientallen boeken per jaar over persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en aanverwante onderwerpen. En ik luisterde dag in, dag uit motivational videos van sprekers zoals Jim Rohn, Les Brown, Oprah Winfrey, Steve Harvey, Jocko Willink, David Goggins, John C. Maxwell en Eddie Pinero op YouTube (wat ik nog steeds doe).

Uiteindelijk verruilde ik in 2021 het ‘uurtje-factuurtje’ verdienmodel van mijn eigen marketingbureau voor een detacheringsfunctie én een eigen coachingsbusiness (waar ik al enige tijd zijdelings mee bezig was). En van die coachingswerkzaamheden werd ik me toch een partijtje enthousiast! Alhoewel dat zeker nog een jaar zoeken was naar hoe ik mijn aanbod zo scherp mogelijk kon definiëren en mijn processen zo effectief mogelijk kon inrichten… Maar inmiddels heb ik daar volledig mijn weg in gevonden.

Mijn coachingsbusiness staat nu als een huis – en nóg belangrijker: ik ervaar een ongekende flow in mijn business & in mijn leven. Ik hoef niet meer alles op pure wilskracht te doen. Ik doe wat ik leuk vind; ik werk met mensen die ik leuk vind en ik draag daadwerkelijk iets bij om de wereld een stukje mooier achter te laten.

Dit zou ik mijn leven lang kunnen blijven doen ❤️.