“Greatness isn’t for the chosen few. greatness is for the few who choose.”

 

De kracht van dit leven, jouw leven, zit hem erin dat je op elk moment kunt kiezen om ergens in te geloven dat jou krachtiger maakt dan ooit.

MIJN VERHAAL

Zonder overdrijven heb ik mijn leven lang al een borrelend gevoel van binnen.
Ken je dat gevoel? Dat gevoel van dat je in staat bent tot grootse dingen; alleen vraag je je af waar je die grootse dingen aan kunt afmeten? Jarenlang zocht ik de ‘succescriteria’ buiten mezelf. Ik zocht het in de waardering van anderen; ik zocht het in financiële beloningen; ik zocht het in lekker eten en ik zocht het in spullen. 

Uiteindelijk leverde dat het volgende plaatje op: een aardige baan dicht bij huis, een huisje, een boompje en een beestje. Én een partner. Ik was 30 en ik had het allemaal. En het bizarre was…

Ik was doodongelukkig.

Er knaagde diep in binnen iets aan me: “Is dit alles?“, “Is dit alles?“, “Is dit alles?“. Diezelfde vraag bleef maar terugkomen. Ik stond ermee op en ik ging ermee naar bed. Als ik dan eens semi-onderzoekend aan anderen vroeg wat hen gelukkig maakte, besloeg het antwoord altijd de vastigheid die ze hadden. Ze hielden van dat stukje zekerheid in hun leven. Maar die vastigheid maakte mij helemaal niet gelukkig. Ik werd er juist onrustig van.

En toen besefte ik me: ik heb de verkeerde keuzes gemaakt. Niet één verkeerde keuze. Nee, een hele reeks aan verkeerde keuzes… Waardoor ik half overspannen, onrustig, ongelukkig en ongeaard door het leven ging. Ik kampte met hyperventilatie en PDS (prikkelbare darm syndroom). En ik was continu aan het klagen. Ik hoorde het mezelf gewoon doen. Klagen, klagen, klagen. Zonder actie te nemen. 

Het roer om

Genoeg is genoeg. Op een gegeven moment heb je zelfs genoeg van je eigen gedrag. I was sick & tired of being sick & tired. Ik dacht aan AL de boeken die ik had gelezen over persoonlijke ontwikkeling. Ik dacht aan de documentaires die ik had bekeken. En toen dacht ik aan de woorden van Tony Robbins: “Take MASSIVE action“. Ik nam zijn woorden ter harte en ik begon actie te ondernemen. 

Die acties waren niet altijd even makkelijk. Ik verliet mijn partner. Ik liet een koophuis achter; ik liet mijn lieve Maine Coon kat achter en ik zei vaarwel tegen een zekere toekomst. Niet veel later heb ik mijn baan opgezegd. Ik ben in april 2019 een onderneming gestart. Een jaar later waren dat er zelfs al twee. En ik investeerde ruim € 30.000,- in persoonlijke ontwikkeling. Toen ik me eenmaal zekerder voelde, begon ik aan mijn gezondheid te werken. Met personal trainers, voedingscoaches en nieuwe ademhalingstechnieken.

Ik ben pas twee jaar verder als ik denk: 

Damn. Ik ben een heel NIEUW persoon.

Compleet veranderd loop ik op deze wereldbol rond. Zekerder. Vrijer. Ondernemender. Fitter én gezonder. Mijn hyperventilatie-aanvallen zijn verdwenen. En van PDS heb ik nog maar zelden last. 

Daarnaast heb ik de belofte van vrijheid voor mezelf waargemaakt. Ik heb mezelf de laptop lifestyle aangemeten. En het allermooiste van dit alles? Door keuzes te maken; door te DURVEN FALEN, door weer op te staan en door dóór te gaan, heb ik mijn missie gevonden. Ik kan mijn leven nu om mijn PURPOSE heen bouwen.

Door het ervaren van de kracht van keuzes heb ik het er mijn persoonlijke missie van gemaakt om anderen te begeleiden in hun weg naar succes en geluk.

En die succescriteria? Die vind je BINNENIN jezelf. Niet daarbuiten.

Wist je dat...

1

jaar

4 jaar. Zo lang ben ik een succesvol reisblogger/influencer geweest. Tussen 2013 en 2017 blogde ik o.a. op mijn eigen website, voor Verkeersbureaus.info en voor talloze opdrachtgevers. Ik maakte verschillende (pers)reizen naar Engeland, Kroatië, Duitsland en Dubai.

1

Euro

30.000 euro is het bedrag wat ik tot dusver in persoonlijke ontwikkeling heb gestoken. Voor o.a. coaching; meerdere NLP opleidingen; een Birkman certificering; online seminars; workshops over storytelling; neuromarketing en beïnvloeding – en een opleiding tot communicatieadviseur.

+ tientallen boeken.

1

Jaar

10 jaar. Zo lang werk ik al in de marketing. Ondanks dat ik als sociaal geograaf/planoloog (BSc.) aan de universiteit Utrecht ben afgestudeerd, heb ik mijn hart verloren aan het marketingcommunicatievak. Marketing noem ik grappend ook wel eens ‘de kunst van zichtbaar zijn’. En communicatie is mijn allergrootste (vak)liefde.

Merin de Does

Coach en trainer in persoonlijk leiderschap, zichtbaarheid en communicatie.

Persoonlijk Leiderschap
Persoonlijk leiderschap 85%
Marketing
Zichtbaarheid en communicatie 90%

Als coach en trainer ben ik gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingsvragen. Van zelfinzicht tot persoonlijk leiderschap en van zichtbaarheid tot effectieve communicatie.