Over mij

Het is mijn missie zoveel mogelijk ambitieuze (vrouwelijke) solopreneurs te helpen om zichzelf krachtig te profileren & positioneren in de markt.

Mijn kernwaarden…

 • Vrijheid

 • Diepte

 • Delen

Hi, ik ben Merin! The quirky blonde die haar business van achter haar laptop runt.

Wat tof dat je hier een kijkje neemt! Zou ik ook doen, want het is altijd fijn om iemand te leren kennen waar je mogelijk mee wilt samenwerken.

Ik ben Merin! Bij vrienden en familie ben ik het best bekend om mijn zachtaardige karakter, maar ik kan ook een echte rebel zijn.

Ik combineer vaak het beste van beide werelden. Zo ben ik wetenschappelijk geschoold, maar praktisch ingestoken; ben ik half spiritueel en half hartstikke nuchter; heb ik jaren ervaring in loondienst, maar heb ik ook echt ondernemersbloed; hou ik van Hollandse tradities, maar vind ik andere culturen prachtig en… help ik graag anderen, maar NOOIT (meer) ten koste van mezelf. En dat gun ik jou ook! 

Wat ik doe:
 • Ik coach ambitieuze solopreneurs (zzp’ers) naar een vrijer leven en een goedlopende business;
 • Ik leer JOU hoe jij jezelf stevig in de markt zet als leider (autoriteit) én als kennisexpert;
 • Ik leer je hoe je méér & makkelijker kunt verkopen – zonder opdringerig te hoeven zijn;
 • Ik leer je hoe je duurzaam kunt ondernemen – met oog op de toekomst en lange-termijn winst (zonder daar op korte termijn concessies voor te hoeven doen).

Goed geoefende Storyteller
NLP Coach & Hypnotherapie
10+ jaar marketing ervaring
Wetenschappelijk & autodidact

Ik heb kennis van:

 • Personal branding

 • Ondernemerschap

 • (online) zichtbaarheid

 • Marketing

 • Communicatiestrategieën

 • Storytelling/storyselling

 • Positieve psychologie & NLP

Ik ben geboren in een arbeidersgezin. Mijn vader was jarenlang chauffeur op de vuilniswagen en mijn moeder is administratief medewerker/boekhouder. Ik ben niet met een ondernemende mindset opgegroeid, maar ik heb wél altijd al geweten dat veel uit het leven wilde halen en iets wilde betekenen voor de wereld. Dat verlangen heeft lang in mij gesluimerd, totdat ik op een gegeven moment het gevoel had ineens ‘wakker te zijn geworden’. Dat was in 2018. Ik zat al enige tijd in een proces van persoonlijke ontwikkeling en besloot met de kennis die ik tot dan toe had opgedaan krachtige keuzes te maken.

Ik liep weg van een ongelukkige relatie met mentaal misbruik, verliet huis & haard (en beestje *snik*) en bouwde een nieuw bestaan voor mezelf op. Ik begon gaandeweg steeds meer vertrouwen te krijgen in de kracht van het universum en de wet van aantrekkingskracht. Ik hervond mijn zelfliefde en dat bleek PRECIES de juiste katalysator voor het najagen van mijn dromen en doelen. Alles werd me ineens een stuk helderder en in april 2019 bedacht ik: ik wil gaan ondernemen! Precies een jaar later nam ik ontslag bij mijn werkgever en had ik twee bedrijven: een marketingbureau (Effect Marketing) en een onderneming als businesscoach (Merin de Does business coaching). Door mijn sterke (persoonlijke) profilering en positionering had ik het ‘geluk’  direct al een aantal mooie klanten te mogen coachen. En die behalen momenteel mooie successen!

Dat laatste vind ik zo ontzettend gaaf, dat dit naar meer smaakt. En dus ben ik momenteel bezig met het ontwikkelen van een Solopreneur Academy. Een online leeromgeving waar ik IEDERE ambitieuze zzp’er die haar diensten of producten online verkoopt de kneepjes van het marketingvak wil leren. Want met goede marketing hoeft jouw sales-benadering alleen nog maar een inkoppertje te zijn.

Jouw succes staat voor mij voorop!

Wil je met mij werken? Neem dan hier eens een kijkje.

Persoonlijk

Ik hou van….

❤ Vrijheid
❤ Avontuur*
❤ Rechtvaardigheid
❤ Verhalen
❤ De natuur
❤ Reizen en andere culturen
❤ Wilde dieren – en huisdieren!
❤ Familie

*Grappig genoeg hou ik ook van structuur, maar dan alleen op zakelijk vlak. :’)