Handig om te weten

Wat mag je van mijn 1-op-1 coaching verwachten?

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn samenwerking! Wat ik als business coach doe, is samen met jou werken aan jouw zichtbaarheid – en aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf – bij het juiste publiek. Dat laatste noem ik positioneren. Je kunt als voetballer bijvoorbeeld heel zichtbaar zijn bij – ik noem maar wat – basisscholen… Je zult verder komen wanneer je jouw kunsten vertoont op een voetbalveld waar ook talentscouts komen kijken. Natuurlijk hangt alles af van je doelen en waar jij zelf naartoe wilt. Ik begeleid je alleen daarheen.

Je zult mij tijdens de coaching daarom vaak horen over je doelen; over wie jouw ideale klant nu eigenlijk is (je publiek); over hoe je die ideale klant kunt bereiken en hoe je die ideale klant kunt aanspreken.

De business coaching focust zich in totaliteit op een combinatie van zelfkennis, zichtbaarheid en de juiste positionering in de markt (strategie), waarna we vervolgens concreet aan de slag gaan met marketingfunnels en marketingmiddelen. Uiteindelijk levert jou dat als ondernemer meer vrijheid én meer omzet op.

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen coaching en uitvoering. Ik heb geprobeerd om ze zo duidelijk mogelijk te omschrijven, om de juiste verwachtingen bij jou te scheppen. Je mag van mij wel/niet verwachten…

✔️ Dat ik jou reflecterende vragen stel over je bedrijf, je doelen, jouw eigen persoon en je ideale klanten
 Dat ik alle antwoorden al voor je invul

✔️ Dat ik mijn – door de jaren heen opgebouwde – kennis van (online) marketing, beïnvloedingstechnieken, persoonlijke ontwikkeling en storytelling aan jou beschikbaar stel
 Dat ik jouw online marketing werkzaamheden uit handen neem

✔️ Dat ik jouw verdiepende vragen stel over wie nu écht je ideale klant is – per product, dienst of doelgroep
 Dat ik een klantpersona voor je ga maken

✔️ Dat ik jou de handvaten aanreik om jouw (kern)boodschap helder te krijgen – en dat ik de tijd neem om deze na te lezen
 Dat ik jouw (kern)boodschap voor je op schrijf

✔️ Dat ik samen met jou naar een marketingfunnel kijk – en je daarin stuur – waarmee we jouw ideale klant aan boord kunnen laten stappen
 Dat ik een volledige funnel voor je ga bouwen en dat jij achterover kunt leunen terwijl ik dat doe

✔️ Dat ik je leer hoe je je online marketing kunt structureren, systematiseren en automatiseren, waardoor je meer tijd voor jezelf creërt en efficiënter leert werken
Dat ik jouw social media posts en webteksten voor je ga (op)maken en systemen voor je ga inrichten

✔️ Dat ik je de ingrediënten aanreik voor een ijzersterke salespagina
Dat ik de salespagina voor je ga inrichten

✔️ Dat ik mijn kennis van social media advertising met je deel
 Dat ik jouw social media campagnes ga runnen.

5 dingen over mij die handig zijn om te weten

  • Ik ben beperkt telefonisch bereikbaar

Omdat ik in productiviteitsblokken werk, heb ik vaak mijn telefoon uitstaan. Een telefoon zorgt namelijk voor veel afleiding en dat komt niet ten goede aan mijn focus. Je mag me wel altijd mailen. Dan krijg je uiterlijk binnen één werkdag antwoord. Wil je tóch bellen? Dan bij voorkeur alleen als het écht niet over de mail kan. Je kunt me het beste bereiken tussen 5 en 6 uur ’s avonds.

  • Ik schrijf graag – héél graag zelfs

Als je met mij gaat samenwerken zul je merken dat ik graag schrijf. Mijn opmerkingen, notities, aanbevelingen… alles schrijf ik op. “Wie schrijft, die blijft“, is zo ongeveer mijn lijfspreuk. Dat komt omdat ik schrijven zelf het meest prettig vind werken – en het is prettig voor mijn cliënten omdat ze op deze manier alles van mij nog eens na kunnen lezen. Waarom ik je dit vertel is, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat je van mij kunt verwachten – en dat je op deze manier zelf kunt bepalen of je dit prettig vindt. Uiteraard bellen we wel gewoon als er coachingscalls ingepland staan :).

  • Ik beantwoord mijn appjes en social media berichten elke ochtend en elke avond

Tussen 7 en 8 ’s ochtends en tussen 7 en 8 uur ’s avonds beantwoord ik zoveel mogelijk appjes en social media berichten. Dit heeft ook weer met mijn focus en productiviteit te maken.

  • Ik ben een strategist die jou op weg helpt

Houd er rekening mee dat ik tijdens de coachingsessies vooral joú probeer te prikkelen en nieuwe inzichten probeer mee te geven. Ik ga het werk niet letterlijk voor je doen, maar ik stuur, controleer en evalueer. Het allerbelangrijkste voor mij is een goede samenwerking, waarin jij je coachbaar opstelt en ik je zoveel mogelijk mag en kan verrijken met mijn kennis en ervaring van (neuro)marketing, ondernemerschap, storytelling en positieve psychologie.

  • Anderen helpen zit in mijn bloed

Al vanaf dat ik klein was wil ik andere mensen – en dieren – helpen. Daarbij ben ik mezelf in het leven een aantal keer voorbij gerend. En ik ontdekte dat sommige mensen zijn er gewoonweg nog niet klaar voor zijn om geholpen te worden. Om die reden heb ik de keuzes gemaakt alleen nog maar te helpen wanneer het voor mij – en de ander – goed voelt. Dat principe houd ik zowel op privégebied aan, als op zakelijk vlak. Ik luister dus enorm naar mijn gevoel – ook als het om nieuwe klanten gaat.