Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

Ferrari World, Abu Dhabi

Ferrari World. Ik wist niet eens dat het bestond… but it does. Op Yas Island in Abu Dhabi is namelijk een gigantisch thema park gebouwd: Ferrari World, Abu Dhabi. Wat je hier vindt? Snelle auto’s natuurlijk! Maar ook: de snelste achtbaan ter wereld, de geschiedenis van Ferrari & verschillende andere attracties. Saillant detail: ik wilde heel, heeeeel graag in de snelste achtbaan ter wereld (daar kwam ik eigenlijk voor), maar ik mocht er met m’n ‘dikke reet’ niet in. 👉🏼 Houdt daar wel even rekening mee als je ook wat forser bent en tóch Ferrari World wilt bezoeken.

Verder lees je in dit artikel wat ik van Ferrari World vind – en of het de moeite waard is.

Ferrari World: museum of attractiepark?

Wij reden met een busje vanuit ons hotel in Dubai naar Ferrari World, Abu Dhabi. Eenmaal aangekomen zag de buitenkant er eigenlijk niet zo imposant uit als op de foto’s (online), maar dat komt natuurlijk omdat je het dak dan niet kunt zien. We kwamen via de parkeergarage binnen, gingen de roltrap op en stonden zo ineens voor de deur van de ingang. Spoiler: er zit een Starbucks voor de ingang van Ferrari World! 🙂

Na onze tickets te hebben laten afscheuren stonden we binnen. We liepen langs modellen van verschillende Ferrari-motoren richting een centrale plek in het gebouw. Hier stonden wat Ferrari’s tentoongesteld. Een Ferrari California. Een Ferrari Enzo. Een Ferrari F8. Supertof voor echte die-hard Ferrari-fans die hier een harde plasser van krijgen, als je snapt wat ik bedoel… maar ik vond het ‘wel leuk, maar mwah’. Waar ik vooral direct naar op zoek ging waren de attracties. En die bleken best nog moeilijk te vinden te zijn.

Ferrari World is meer een museum dan een attractiepark. Overal vind je ruimtes met exposities van Ferrari (race)auto’s, informatie over Ferrari’s, een windturbine om je de G-krachten van een Ferrari auto te laten ervaren, etc. etc.

Misschien lag het aan mij, maar ik verveelde me al snel. Ik wilde liever de G-krachten van ’s werelds snelste achtbaan ervaren.

Een beetje pech

Op het moment dat wij hier waren, ergens in januari 2014, deden heel veel attracties het niet. ‘Out of order’. Wat ik persoonlijk een beetje jammer vond natuurlijk.

Daarbij kwam nog eens, dat toen ik eindelijk de Formula Rossa (’s werelds snelste achtbaan) had gevonden… IK ER NIET EENS IN MOCHT! Ik kon wél in het kuipstoeltje zitten, maar ik kreeg de strakke gordel niet dicht. Blijkbaar was ik daar niet de enige in, want ik werd doorverwezen naar een observatieplatform waar nog meer ongelukkigen stonden. Bodybuilders, forse mannen en iets te mollige vrouwen (that’s me). Allemaal stonden we daar. Gefrustreerd, kijkend naar hoe het zoveelste ritje van de Formula Rossa opnieuw gelanceerd werd.

What.a.bummer.

Gelukkig kon ik nog wel blijven lachen.

Snel uitgekeken in Ferrari World

Ik was destijds samen met mijn partner. Hij & ik. Beiden waren we eigenlijk snel uitgekeken op Ferrari World. Zeker voor het absurde bedrag wat je voor je entreeticket betaald, hadden we er allebei meer van verwacht.

Misschien waren we ook een beetje ‘te verwend geraakt’ in Dubai, want daar zie je de ene na de andere exclusieve (sport)auto op straat rijden – of geparkeerd staan bij de Dubai Mall.

Conclusie

Ben je een echte die-hard Ferrari fan, dan mag je Ferrari World zeker niet overslaan als je toch in de buurt bent. Wil je echter naar Ferrari World, omdat je denkt dat het een leuk pretpark-uitje is, dan kom je van een koude kermis thuis. En voor hetzelfde geld als een entreeticket voor Ferrari World kost, kun je ook naar hele toffe waterparken in Dubai.

 

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven