Review Factor Meals

Review Factor Meals – mijn ervaring hiermee

februari 6, 2025
by
Dit artikel delen:

Review Factor Meals – mijn ervaring hiermee

In een doos van een andere bestelling die ik recent had gedaan, zat een flyer met een kortingscode voor Factor (ik heb zulk soort flyers altijd al een slimme vorm van marketing gevonden, als de producten tenminste aan elkaar verwant zijn). Ik had op dat moment nog nooit van “Factor” gehoord, maar het idee dat ze via de flyer probeerden aan me probeerden te verkopen vond ik aantrekkelijk. Factor belooft kant-en-klare gezonde maaltijden. Gewoon, aan je deur bezorgd.

“Verse maaltijden met de hoogste gezondheidsscore van de Consumentenbond”, aldus de flyer – én hun website.

Ik deed wat onderzoek en Factor Meals blijkt een zusterbedrijf van Hello Fresh te zijn.

Hello Fresh heb ik ooit weleens geprobeerd, maar daar ben ik destijds net zo snel weer mee gestopt. Ik vond het teveel gedoe. Je moet immers alsnog zélf koken. Het idee van Factor Meals daarentegen, dat spreekt me meer aan: maaltijden die je alleen nog maar even thuis op hoeft te warmen.

Ik probeerde het een week uit. En dat leidde tot deze review Factor Meals.

Ps. Wil je een eerste box van Factor Meals cadeau? Kijk dan even bij het kopje “Trakteer je vrienden”-programma.

Review Factor Meals

Jummm, makkelijk, lekker én vooral: snel. Niet teveel gedoe in de keuken. Weinig afwas. Ideaal.

Eén van de grootste voordelen aan Factor Meals is dat je er zelf geen zooitje voor hoeft te maken in de keuken. En in plaats van een vette afhaal- of bezorghap kun je bij Factor Meals voor gezonde maaltijden kiezen.

Lees hieronder nog meer voordelen, die ik ervaren heb tijdens een week Factor Meals.

Review Factor Meals
De maaltijden worden gekoeld bezorgd en moeten gekoeld bewaard worden.

Voordelen

Aanpassen aan jouw maaltijdvoorkeuren

De maaltijden van Factor Meals zijn samengesteld door diëtisten en bereid door chefs.

Wanneer je een account aanmaakt kun je kiezen uit vijf maaltijdvoorkeuren:

  1. Chef’s choice
  2. Keto
  3. Eiwitrijk
  4. Caloriebewust
  5. Pescotarisch

Je kunt ook meerdere opties aanvinken. Ik koos voor caloriebewust en eiwitrijk.

Vóórdat je jouw eerste bestelling doet wordt er ook gevraagd wáárom je voor Factor kiest (hulp bij portiecontrole; gevarieerder eten; een gezonder eetpatroon, et cetera). Op basis van jouw antwoorden krijg je vervolgens advies voor een maaltijdplan dat bij jou past.

Elke maaltijd die je van Factor Meals ontvangt bevat minimaal 150 gram groenten en maximaal 700 calorieën (met uitzondering van keto maaltijden die maximaal 850 calorieën bevatten), voornamelijk volkorenproducten, gezonde eiwitbronnen en zoveel mogelijk gezonde bereidingsvetten.

Tijdens jouw aanmelding kun je zelf het aantal eters aan tafel bepalen. Én het aantal momenten per dag waarvoor je Factor Meals wilt inschakelen.

Ik nam alleen voor mezelf Factor Meals; dus voor één persoon.

Ik wilde in eerste instantie drie maaltijden per week afnemen, maar dat gaat niet. Je kunt niet voor minder dan vier keer per week een maaltijd afnemen. Je hebt de keuze tussen vier, zes, acht of tien maaltijden per week.

Voor mij werden het er dus vier. Vier hele smaakvolle maaltijden, moet ik zeggen!

De gezondste thuismaaltijden (naar richtlijnen van het Voedingscentrum)

Niet geheel onbelangrijk: vrijwel alle aanbieders van kant-en-klare maaltijden op de markt claimen ‘de gezondste’ te zijn – maar is dat ook zo?

Dat is een claim die je namelijk makkelijk kunt doen en die je vanuit verschillende invalshoeken in kunt steken – dus zo’n claim is lastig te controleren.

De Consumentenbond (bron) waagde zich eraan om al die aanbieders van kant-en-klare maaltijden te vergelijken op een aantal objectieve criteria, namelijk: 1) de algehele gezondheidsscore, 2) het aandeel maaltijden met gezonde koolhydraten, 3) het aantal g/groente per maaltijd – gemiddeld, 4) het aantal g/zout per maaltijd – gemiddeld, 5) het aandeel verzadigd vet per maaltijd, en 6) het aantal g/eiwit per maaltijd – gemiddeld.

Uit die test kwam Factor Meals op alle fronten als beste eruit.

Alle maaltijden van Factor Meals worden aan de hand van de ‘Schijf van Vijf’-richtlijnen van het Voedingscentrum samengesteld.

Review Factor Meals keuzemaaltijden 2

De smaak is… verbazingwekkend lekker

En dan… de onderwerping aan DE test der testen natuurlijk: hoe is de smaak?

Ik bestelde de eerste keer vier maaltijden:

  • Gegrilde kipfilet en pesto
  • Pittige kipfilet met jalapeño, limoen en cheddar
  • Courgette-spaghetti bolognese
  • Kipfilet à la Florentine

Deze gerechten had ik zelf niet snel verzonnen in de keuken, dus dat was al een pluspunt.

Van alle gerechten die kipfilet bevatten, was de kip heerlijk mals. En de groenten waren ook zéker lekker! Soms kwamen die groenten gewoon als bijgerecht, zoals de sperziebonen en tomaten bij de kipfilet met pesto; en soms kwamen die groenten in een sausje, zoals bij de pittige kipfilet met jalapeño, limoen en cheddar – en bloemkoolrijst!

Ik heb met de eerste twee maaltijden van Factor Meals al meer groente ‘s avonds gegeten dan dat ik normaal in een hele week doe (heel slecht, ik weet het). Wat dat betreft heeft het bestellen van deze kant-en-klare maaltijden voor mij dus zeker een positieve werking.

Kipfilet met pesto Factor Meals
De gegrilde kipfilet en pesto, met sperziebonen, cherrytomaatjes, en puree van aardappel en prei.

Je kunt ook weken overslaan / pauzeren

Wanneer je een account aanmaakt bij Factor Meals kun je ook de bijbehorende app downloaden. Daarin kies je makkelijk jouw maaltijden. En je kunt per week aangeven of je wilt pauzeren of niet. Dit moet je wel voor een bepaalde dag doen, anders ben je te laat. Hetzelfde geldt voor het uitkiezen van jouw maaltijden.

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om 1x per maand 4 maaltijden te bestellen. En de rest van de maand meer proberen te koken.

“Trakteer je vrienden”-programma

Factor Meals heeft slimme marketing ingezet, onder het motto van “Pay it forward“. Als je een account hebt kun je namelijk vriendenkorting ‘uitdelen’. Dat is een win-win constructie. Je vrienden krijgen korting en je krijgt zelf ook 20 euro tegoed.

Hoe dat eruit ziet? Onderstaande tekst + link is mijn doorverwijzing aan jou:

“Volle agenda, wel goed eten? Ik vind de lekkere, vers bereide maaltijden van Factor de perfecte oplossing in de keuken. En ik denk dat het ook iets voor jou is. Meld je aan via mijn persoonlijke link en je ontvangt € 107 korting. Eet smakelijk!” https://www.factormeals.nl/plans?locale=nl-NL&c=FIH-I1ULMXYGGTN2&utm_campaign=clipboard&utm_source=raf-share&utm_medium=referral&discount_comm_id=42a3a2c1-700f-4454-bfd9-128ec05f36fe

Nadelen

De energetische invloed van de magnetron

“Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij.” – aldus het Voedingscentrum.

Van dat elektromagnetische hoef je niet te schrikken: álles in onze wereld is elektromagnetisch, zelfs jouw eigen lichaam. En alles om ons heen, inclusief wijzelf, heeft een bepaalde frequentie op het elektromagnetisch spectrum. Ook elk voedingsproduct heeft zijn eigen energetische frequentie. “Zo heeft onbewerkte voeding een hogere energetische frequentie dan voeding dat bewerkt is en/of vele onnatuurlijke toevoegingen bevat.” (Foodmatterz.nl)

De elektromagnetische straling van een magnetron zit ‘laag’ op het spectrum. Microgolven uit de magnetron hebben een frequentie van 2,45 gigahertz en een golflengte van twaalf centimeter. Die lage frequentie beïnvloedt ook de frequentie van het op te warmen eten. De Amerikaanse wetenschapper William Kopp deed hier onderzoek naar (bron) en ontdekte dat, op energetisch niveau, magnetronvoedsel voor verschillende gezondheidsproblemen zorgt.

Food Matterz: “De hoogte van deze frequentie heeft een effect op ons lichaam. Wijzelf bestaan namelijk ook uit een eigen energieveld met een daarbijbehorende frequentie. Hoe meer voeding we nuttigen met een hoge frequentie, hoe hoger onze eigen frequentie wordt en hoe gezonder, energieker en blijer we ons (op de langere termijn) zullen voelen. Andersom werkt dit precies zo. Hoe meer bewerkte voeding we nuttigen – dus producten met een lagere energetische frequentie – hoe lager ons eigen energieveld zal worden. Op de lange termijn kan dit lichamelijke klachten geven, zoals vermoeidheid, een negatieve mindset, overgewicht of zelfs ziekte.”

Vergelijk je gezonde magnetronmaaltijden echter met bewerkt voedsel dat je in een pan kunt bereiden; een lifestyle met veel suikers en onverzadigde vetten; maaltijden overslaan, et cetera, dan ben je niet direct slechter bezig. Maar de bovenstaande informatie is wel iets om in je achterhoofd te houden voor de lange termijn.

Het beste is om magnetronmaaltijden af te wisselen met vers bereid eten. Gelukkig kun je daarvoor ook regelmatig je Factor Meals pauzeren, zoals ik dus doe.

Beperkte bezorgmomenten

Ik kon voor de bezorgmomenten alleen uit de zondag en de maandag kiezen. In eerste instantie werd de eerste bezorging op maandagochtend vastgepind en dat vond ik nu niet heel praktisch.

Ook voor de volgende bezorgmomenten kan ik alleen uit de zondag en de maandag kiezen. Maandag is een ‘gewone’ werkdag voor mij – op kantoor. Dus de maandag is geen optie meer.

Dat betekent dat ik op de zondag aan huis gekluisterd moet zitten om de box in ontvangst moet nemen, terwijl ik graag op stap ga in het weekend. Naar vrienden, familie, naar het bos, even ergens lekker lunchen, even uitwaaien op het strand et cetera.

Ik zou dus liever een thuiswerkdag uitkiezen waarop ze de boxen komen brengen, zoals de dinsdag of de woensdag. Ik hoop dat dit in de toekomst nog verandert.

Plastic maaltijdverpakkingen

Ik schreef al eerder over de – onwenselijke – ophoping van micro- en nanoplastics in ons lichaam. En daarom ben ik in mijn keuken + in de rest van mijn huishouden bezig om deze micro- en nanoplastics zoveel mogelijk te weren.

Maar dan is daar Factor Meals: die gebruik maken van plastic maaltijdverpakkingen die je in de magnetron kunt opwarmen.

Ik snap de redenering erachter wel: het is praktisch, het houdt de kosten laag en je hoeft niet continu aan de slag om de uitgedeelde maaltijdbakjes in te zamelen en weer schoon te maken.

Maar goed voor het milieu en jouw eigen gezondheid is het niet. Aan de andere kant haal je bij de Chinees en Restaria ook je afhaaleten vaak op in plastic bakjes, dus die plastic vervuiling is alomaanwezig – niet alleen bij Factor Meals. We denken er alleen niet altijd over na.

Het zou in ieder geval, wat mij betreft, wel mooi zijn als Factor dit in de toekomst nog een keer aanpast.

Prijs Factor Meals

De prijs

De prijs van Factor Meals is… Best heftig.

Je krijgt een hoop gemak, maar daar betaal je ook voor. Uiteindelijk levert het jou tijdswinst op natuurlijk, maar het is aan jou om de afweging te maken of jij jouw tijd (en jouw gezondheid) dit bedrag waard vindt.

Ik betaalde voor de eerste vier porties, in de eerste week, 9,79 euro per portie. Dit was al ná de introductiekorting die gegeven werd, want normaal zou ik per portie 10,99 euro betaald hebben.

De totale kosten voor één week met vier maaltijden kwamen dus op 4 x 9,79 + 5,99 bezorgkosten = 45,15 euro.

Dat is al bijna de helft van mijn boodschappenbudget (100 euro per week) en dan heb ik nog geen eens alle dagen te eten.

Goedkoop is Factor Meals dus absoluut niet. Ze leveren daarentegen wel kwaliteit.

Vergelijk je Factor Meals met thuisbezorgd? Dan ben je wel goedkoper én gezonder uit. Vergelijk je Factor Meals met zelf boodschappen doen en koken? Dan kom je duurder uit.

Maar… als je alle dagen zelf zou koken zou je Factor Meals sowieso niet nodig hebben.

Conclusie

De Factor Meals zijn redelijk prijzig, en het bedrijf kan het concept nog verbeteren door een alternatief te zoeken voor de plastic maaltijdbakjes. Maar wie een druk bestaan leidt en een gezonder alternatief zoekt voor de vette afhaal- en bezorghap, zal hier zeker enthousiast over zijn.

Natuurlijk is zélf koken nog altijd het gezondst. Tegelijkertijd is het ook zo dat, als je om wat voor reden dan ook, niet zelf in de keuken wilt of kunt staan, Factor Meals je juist de inspiratie kunnen geven om dit later wel weer te doen.

Door gezonde voeding ga je je beter voelen; sterker, minder vermoeid, energieker. En wie wil dat gevoel nou niet graag vasthouden?

Merin

Merin [‘88] schrijft om te begrijpen - en stiekem is het ook een beetje haar 'dagelijkse therapie'. Ze is openhartig over haar grootste faalmomenten én over haar successen. Ze is een gefacetteerde persoonlijkheid. Haar overtuiging? “If you label me, you negate me”. Bovendien is ze ook maar ‘gewoon’ een mens. In 2024 trouwde ze met ‘haar’ Egyptenaar en ze zijn samen in verwachting van een kleine jongen (1 mei 2025).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Merin de Does blog

Over

Hi, leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is dus Merin ['88] en ik ben dol op (ijs)koffie - zoals je kunt zien. Deze foto is bij de waterval van Manavgat (in Turkije) genomen, één van mijn favoriete plekjes op aarde.

Ik ben getrouwd met Sherif, mijn grote liefde ❤. En we zijn in verwachting van een kleine jongen.

Ik schrijf graag, vandaar deze blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Alle bezienswaardigheden in Cappadocië Göreme
Previous Story

Alle bezienswaardigheden in Cappadocië: de ULTIEME gids

Wat doen in Kemer - quad rijden
Next Story

Wat doen in Kemer? 18 tips

Latest from Alle artikelen

error: Content is protected !!

Merin de Does: een lifestyle blog

Een eigen plekje op het web, met de naam “Merin’s Lifestyle Blog”. Hier vind je artikelen over

Go toTop