Recept: spicy spinazie met rijst en yoghurt, uit de Turkse keuken

december 31, 2024
by
Spread the love

Recept: spicy spinazie met rijst en yoghurt, uit de Turkse keuken

Ohhh, wat hou ik toch van eten met een twist! En dat is deze spinazie met rijst en yoghurt zéker. Het is weer eens wat anders dan spinazie met aardappelen en een stukje vlees. Geef mij maar liever deze versie, heer-lijk! Ik vond ooit dit filmpje ter inspiratie. En daar heb ik weer mijn eigen draai aan gegeven.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat jij dit ook lekker gaat vinden. De toevoeging van yoghurt maakt het geheel lekker fris. Als tegenhanger van de cayennepeper, die juist die spicy kick geeft.

Recept: spicy spinazie met rijst en yoghurt, uit de Turkse keuken

Recept voor 4 personen

Ingrediënten spicy spinazie met rijst en yoghurt

  • 800 gram verse spinazie (of gebruik 450 gram gehakte diepvriesspinazie)
  • 400 gram Turkse yoghurt
  • 2 kleine gele uien
  • 150 gram Basmati rijst
  • 1 glas water
  • 5 rijpe tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout en (zwarte) peper
  • 4 eetlepels groentebouillonpoeder
  • Cayennepeper
  • Olijfolie

Bereidingswijze van de spicy spinazie met rijst en yoghurt

  • Spoel de rijst enkele keren, totdat het water niet meer troebel is
  • Laat de rijst uitlekken
  • Als je voor verse spinazie kiest: was de spinazie
  • Snipper de ui
  • Ontkroon de tomaten
  • Maak van de rijpe tomaten een tomatenpuree in de blender
  • Zet een kookpan op middelmatig vuur en doe er een scheut olijfolie in
  • Fruit de ui
  • Voeg de tomatenpuree uit de blender toe, samen met een scheutje water (het water haalt de zurige smaak van de tomatenpuree weg)
  • Verwarm tot het water verdampt is
  • Voeg de spinazie toe
  • Roer om totdat alles goed gemengd is
  • Strooi een eetlepel zout erover uit
  • Voeg een klein beetje (zwarte) peper toe
  • Voeg een halve theekop (ongekookte) rijst aan het gerecht toe
  • Om het geheel aan de kook te brengen voeg je nu 1 glas water toe en zet je de pan op hoog vuur
  • Kook daarna het gerecht op laag tot middelhoog vuur totdat de rijst zacht wordt
  • Na 10-15 minuten proef je even of de rijst gaar aan het worden is
  • Serveer de spinazie met rijst op een bord en maak een kommetje in het midden voor de Turkse yoghurt.
  • Voeg naar smaak cayennepeper eraan toe
  • Eet smakelijk!

Merin

Merin [‘88] schrijft om te begrijpen - en stiekem is het ook een beetje haar 'dagelijkse therapie'. Ze is openhartig over haar grootste faalmomenten én over haar successen. Ze is een gefacetteerde persoonlijkheid. Haar overtuiging? “If you label me, you negate me”. Bovendien is ze ook maar ‘gewoon’ een mens. In 2024 trouwde ze met ‘haar’ Egyptenaar en ze zijn samen in verwachting van een kleine jongen (1 mei 2025).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Merin de Does blog

Over

Hi, leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is dus Merin ['88] en ik ben dol op (ijs)koffie - zoals je kunt zien. Deze foto is bij de waterval van Manavgat (in Turkije) genomen, één van mijn favoriete plekjes op aarde.

Ik ben getrouwd met Sherif, mijn grote liefde ❤. En we zijn in verwachting van een kleine jongen.

Ik schrijf graag, vandaar deze blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Filmposter It ends with us
Previous Story

Filmrecensie: “It ends with us”

Next Story

Recept: simpele en smaakvolle pilav, uit de Turkse keuken

Latest from Alle artikelen

Dingen om te doen in Kusadasi

Wat doen in Kusadasi?

Spread the loveWat doen in Kusadasi? Vraag je je af “Wat is er te doen is Kusadasi?”. Het antwoord is: meer dan genoeg! Maar…
error: Content is protected !!

Merin de Does: een lifestyle blog

Een eigen plekje op het web, met de naam “Merin’s Lifestyle Blog”. Hier vind je artikelen over

Go toTop

Don't Miss