Recept: spicy spinazie met rijst en yoghurt, uit de Turkse keuken
Ohhh, wat hou ik toch van eten met een twist! En dat is deze spinazie met rijst en yoghurt zéker. Het is weer eens wat anders dan spinazie met aardappelen en een stukje vlees. Geef mij maar liever deze versie, heer-lijk! Ik vond ooit dit filmpje ter inspiratie. En daar heb ik weer mijn eigen draai aan gegeven.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat jij dit ook lekker gaat vinden. De toevoeging van yoghurt maakt het geheel lekker fris. Als tegenhanger van de cayennepeper, die juist die spicy kick geeft.
Recept: spicy spinazie met rijst en yoghurt, uit de Turkse keuken
Recept voor 4 personen
Ingrediënten spicy spinazie met rijst en yoghurt
- 800 gram verse spinazie (of gebruik 450 gram gehakte diepvriesspinazie)
- 400 gram Turkse yoghurt
- 2 kleine gele uien
- 150 gram Basmati rijst
- 1 glas water
- 5 rijpe tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout en (zwarte) peper
- 4 eetlepels groentebouillonpoeder
- Cayennepeper
- Olijfolie
Bereidingswijze van de spicy spinazie met rijst en yoghurt
- Spoel de rijst enkele keren, totdat het water niet meer troebel is
- Laat de rijst uitlekken
- Als je voor verse spinazie kiest: was de spinazie
- Snipper de ui
- Ontkroon de tomaten
- Maak van de rijpe tomaten een tomatenpuree in de blender
- Zet een kookpan op middelmatig vuur en doe er een scheut olijfolie in
- Fruit de ui
- Voeg de tomatenpuree uit de blender toe, samen met een scheutje water (het water haalt de zurige smaak van de tomatenpuree weg)
- Verwarm tot het water verdampt is
- Voeg de spinazie toe
- Roer om totdat alles goed gemengd is
- Strooi een eetlepel zout erover uit
- Voeg een klein beetje (zwarte) peper toe
- Voeg een halve theekop (ongekookte) rijst aan het gerecht toe
- Om het geheel aan de kook te brengen voeg je nu 1 glas water toe en zet je de pan op hoog vuur
- Kook daarna het gerecht op laag tot middelhoog vuur totdat de rijst zacht wordt
- Na 10-15 minuten proef je even of de rijst gaar aan het worden is
- Serveer de spinazie met rijst op een bord en maak een kommetje in het midden voor de Turkse yoghurt.
- Voeg naar smaak cayennepeper eraan toe
- Eet smakelijk!