Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken
Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken
Ik moet je eerlijk bekennen: mijn collega kwam hier een keer mee aanzetten op het werk. Ze had de cake zelf gebakken. En wow! Ik was meteen verslaafd. Het had de grove structuur van een boerencake, maar het was tegelijkertijd nog een klein beetje vochtig van het toegevoegde ananassap. En bovenop zat een stuk gekarameliseerde ananas. Jum!
Toen ik ontdekte dat je deze cake ook nog eens heel eenvoudig zelf kunt maken, kon ik het natuurlijk niet laten… En omdat ‘ie zó lekker is, deel ik het recept graag met jullie. Want geluk vermenigvuldigt zich als je het met elkaar deelt.
Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken
In veel recepten wordt een ronde springvorm gebruikt. Ik gebruik liever een rechthoekig cakeblik. De ingrediënten die hieronder staan vermeld zijn daar dus ook op berekend.
Ingrediënten pineapple upside down cake
Je hebt voor dit recept een springvorm / cakeblik nodig.
- 1 pak Koopmans mix boerencake
- 225 gram ananasschijven op sap (klein blikje)
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram roomboter, ongezouten
- Dr. Oetker bakspray
Bereidingswijze pineapple upside down cake
- Volg de instructies op het Koopmans mix boerencake-pak
- Zet de cakemix even opzij
- Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur
- Vet het cakeblik in met de bakspray
- Smelt 75 gram roomboter in een pannetje
- Giet de gesmolten boter over de bodem van het cakeblik
- Voeg de bruine basterdsuiker aan de boter toe
- Verdeel de ananasschijven over de suikerlaag
- Voeg de helft van het sap van de ananasschijven aan de cakemix toe
- Roer de cakemix met de ananassap nog eens goed door
- Giet de cakemix nu over het cakeblik uit
- Zet in de oven en… smullen maar!
Voor het lekkerste resultaat laat je dit baksel nog even 10 minuten afkoelen en haal je ‘m daarna uit het cakeblik.