Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken

januari 2, 2025
by
Spread the love

Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken

Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken

Ik moet je eerlijk bekennen: mijn collega kwam hier een keer mee aanzetten op het werk. Ze had de cake zelf gebakken. En wow! Ik was meteen verslaafd. Het had de grove structuur van een boerencake, maar het was tegelijkertijd nog een klein beetje vochtig van het toegevoegde ananassap. En bovenop zat een stuk gekarameliseerde ananas. Jum!

Toen ik ontdekte dat je deze cake ook nog eens heel eenvoudig zelf kunt maken, kon ik het natuurlijk niet laten… En omdat ‘ie zó lekker is, deel ik het recept graag met jullie. Want geluk vermenigvuldigt zich als je het met elkaar deelt.

Recept: pineapple upside down cake, uit de Britse keuken

In veel recepten wordt een ronde springvorm gebruikt. Ik gebruik liever een rechthoekig cakeblik. De ingrediënten die hieronder staan vermeld zijn daar dus ook op berekend.

Ingrediënten pineapple upside down cake

Je hebt voor dit recept een springvorm / cakeblik nodig.

  • 1 pak Koopmans mix boerencake
  • 225 gram ananasschijven op sap (klein blikje)
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram roomboter, ongezouten
  • Dr. Oetker bakspray

Bereidingswijze pineapple upside down cake

  1. Volg de instructies op het Koopmans mix boerencake-pak
  2. Zet de cakemix even opzij
  3. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur
  4. Vet het cakeblik in met de bakspray
  5. Smelt 75 gram roomboter in een pannetje
  6. Giet de gesmolten boter over de bodem van het cakeblik
  7. Voeg de bruine basterdsuiker aan de boter toe
  8. Verdeel de ananasschijven over de suikerlaag
  9. Voeg de helft van het sap van de ananasschijven aan de cakemix toe
  10. Roer de cakemix met de ananassap nog eens goed door
  11. Giet de cakemix nu over het cakeblik uit
  12. Zet in de oven en… smullen maar!

Voor het lekkerste resultaat laat je dit baksel nog even 10 minuten afkoelen en haal je ‘m daarna uit het cakeblik.

Merin

Merin [‘88] schrijft om te begrijpen - en stiekem is het ook een beetje haar 'dagelijkse therapie'. Ze is openhartig over haar grootste faalmomenten én over haar successen. Ze is een gefacetteerde persoonlijkheid. Haar overtuiging? “If you label me, you negate me”. Bovendien is ze ook maar ‘gewoon’ een mens. In 2024 trouwde ze met ‘haar’ Egyptenaar en ze zijn samen in verwachting van een kleine jongen (1 mei 2025).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Merin de Does blog

Over

Hi, leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is dus Merin ['88] en ik ben dol op (ijs)koffie - zoals je kunt zien. Deze foto is bij de waterval van Manavgat (in Turkije) genomen, één van mijn favoriete plekjes op aarde.

Ik ben getrouwd met Sherif, mijn grote liefde ❤. En we zijn in verwachting van een kleine jongen.

Ik schrijf graag, vandaar deze blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Camp Resort Europa-Park: blokhut in de mist
Previous Story

Camp Resort: uniek kamperen bij Europa-Park

Gratis parkeren Efteling
Next Story

Gratis parkeren Efteling; gratis parkeren Kaatsheuvel

Latest from Alle artikelen

Dingen om te doen in Kusadasi

Wat doen in Kusadasi?

Spread the loveWat doen in Kusadasi? Vraag je je af “Wat is er te doen is Kusadasi?”. Het antwoord is: meer dan genoeg! Maar…
error: Content is protected !!

Merin de Does: een lifestyle blog

Een eigen plekje op het web, met de naam “Merin’s Lifestyle Blog”. Hier vind je artikelen over

Go toTop