Recept: spaghetti met garnalen, spinazie, pesto en kruidenroomkaas
Hou je van de smaak van garnalen? Dan ga je dit simpele en snelle gerecht zeker waarderen! Het is in een handomdraai gemaakt. Naast pasta pesto is spaghetti met garnalen mijn andere favoriete pasta-recept. Dus, ben je op zoek naar inspiratie? Probeer deze pasta eens!
Recept: spaghetti met garnalen, spinazie, pesto en kruidenroomkaas
Voor 2 personen
Ingrediënten spaghetti met garnalen
Je hebt voor dit recept ook aluminiumfolie nodig.
- 200 gram garnalen (gekookt en gepeld)
- 225 gram spinazie à la crème (uit de diepvries)
- 150 gram spaghetti
- 150 gram kruiden roomkaas (Paturain of een huismerk)
- theelepel groene pesto
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie om in te bakken
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bereidingswijze van de spaghetti met garnalen
- Snij de ui in kleine snippers
- Pers de knoflookteentjes
- Breng een grote pan met water aan de kook (voor de spaghetti straks)
- Zet een koekenpan op het vuur
- Haal de garnalen uit de verpakking en bestrooi ze met peper en zout
- Bak de garnalen in de koekenpan, samen met de olijfolie en knoflook
- Zijn de garnalen roze? Dan zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en giet ze samen met de knoflook en olijfolie in aluminiumfolie. Vouw daarna de aluminiumfolie dicht en laat rusten.
- Als de grote pan met water kookt voeg je daar de spaghetti aan toe
- Kook de spaghetti al dente (zie instructies op de verpakking)
- Al de spaghetti klaar is spoel je het gekookte water weg
- Pak de koekenpan en bak de uisnippers in een klein laagje olijfolie
- Voeg de garnalen en de knoflook daar aan toe
- Voeg ook de spaghetti hieraan toe
- Voeg de spinazie aan het geheel toe
- Schep met een eetlepel de kruiden roomkaas over het geheel
- Schep met theelepel de pesto over het geheel
- Laat nog enkele minuten smelten en roer het geheel een paar keer om