Recept: spaghetti met garnalen, spinazie, pesto en kruidenroomkaas

december 30, 2024
by
Spread the love

Recept: spaghetti met garnalen, spinazie, pesto en kruidenroomkaas

Hou je van de smaak van garnalen? Dan ga je dit simpele en snelle gerecht zeker waarderen! Het is in een handomdraai gemaakt. Naast pasta pesto is spaghetti met garnalen mijn andere favoriete pasta-recept. Dus, ben je op zoek naar inspiratie? Probeer deze pasta eens!

Recept: spaghetti met garnalen, spinazie, pesto en kruidenroomkaas

Voor 2 personen

Ingrediënten spaghetti met garnalen

Je hebt voor dit recept ook aluminiumfolie nodig.

  • 200 gram garnalen (gekookt en gepeld)
  • 225 gram spinazie à la crème (uit de diepvries)
  • 150 gram spaghetti
  • 150 gram kruiden roomkaas (Paturain of een huismerk)
  • theelepel groene pesto
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze van de spaghetti met garnalen

  1. Snij de ui in kleine snippers
  2. Pers de knoflookteentjes
  3. Breng een grote pan met water aan de kook (voor de spaghetti straks)
  4. Zet een koekenpan op het vuur
  5. Haal de garnalen uit de verpakking en bestrooi ze met peper en zout
  6. Bak de garnalen in de koekenpan, samen met de olijfolie en knoflook
  7. Zijn de garnalen roze? Dan zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en giet ze samen met de knoflook en olijfolie in aluminiumfolie. Vouw daarna de aluminiumfolie dicht en laat rusten.
  8. Als de grote pan met water kookt voeg je daar de spaghetti aan toe
  9. Kook de spaghetti al dente (zie instructies op de verpakking)
  10. Al de spaghetti klaar is spoel je het gekookte water weg
  11. Pak de koekenpan en bak de uisnippers in een klein laagje olijfolie
  12. Voeg de garnalen en de knoflook daar aan toe
  13. Voeg ook de spaghetti hieraan toe
  14. Voeg de spinazie aan het geheel toe
  15. Schep met een eetlepel de kruiden roomkaas over het geheel
  16. Schep met theelepel de pesto over het geheel
  17. Laat nog enkele minuten smelten en roer het geheel een paar keer om

Merin

Merin [‘88] schrijft om te begrijpen - en stiekem is het ook een beetje haar 'dagelijkse therapie'. Ze is openhartig over haar grootste faalmomenten én over haar successen. Ze is een gefacetteerde persoonlijkheid. Haar overtuiging? “If you label me, you negate me”. Bovendien is ze ook maar ‘gewoon’ een mens. In 2024 trouwde ze met ‘haar’ Egyptenaar en ze zijn samen in verwachting van een kleine jongen (1 mei 2025).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Merin de Does blog

Over

Hi, leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is dus Merin ['88] en ik ben dol op (ijs)koffie - zoals je kunt zien. Deze foto is bij de waterval van Manavgat (in Turkije) genomen, één van mijn favoriete plekjes op aarde.

Ik ben getrouwd met Sherif, mijn grote liefde ❤. En we zijn in verwachting van een kleine jongen.

Ik schrijf graag, vandaar deze blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Previous Story

Auto leasen of afbetalen zonder eigen (spaar)geld?

Next Story

Recept: Molokhia, uit de Egyptische keuken

Latest from Alle artikelen

Dingen om te doen in Kusadasi

Wat doen in Kusadasi?

Spread the loveWat doen in Kusadasi? Vraag je je af “Wat is er te doen is Kusadasi?”. Het antwoord is: meer dan genoeg! Maar…
error: Content is protected !!

Merin de Does: een lifestyle blog

Een eigen plekje op het web, met de naam “Merin’s Lifestyle Blog”. Hier vind je artikelen over

Go toTop