Recept: biefstuk à la Loetje

december 10, 2024
by
Spread the love

Recept: biefstuk à la Loetje

Wie ooit biefstuk bij restaurantketen Loetje heeft gegeten weet: de smaak van die biefstuk is onvergelijkbaar! Als ik eraan denk loopt het water me alweer in de mond… *kwijl*

Het geheim van deze heerlijke biefstuk begint bij het uitkiezen van het juiste soort vlees. Loetje gebruikt namelijk ossenhaasbiefstuk (tournedos). Daar betaal je iets meer voor, maar daar krijg je ook meer smaak – kwaliteit – voor terug. Naast de diamanthaas is ossenhaas het meest malse deel van het rund.

En… het zal je misschien verbazen, maar voor de lekkerste, malse biefstuk gebruik je GEEN Croma. Nee. En ook GEEN roomboter. Wat dan wel? Loetje gebruikt margarine. En jij nu dus ook.

Recept: biefstuk à la Loetje

Voor 2 personen

Ingrediënten biefstuk à la Loetje

Tip: gebruik het liefst een pan met een dunne bodem, zoals deze bijvoorbeeld.

Je hebt voor het bakken van de biefstuk ook een keukentang nodig.

  • 2 ossenhaasbiefstuk
  • Een halfje wit brood
  • 500 gram margarine (Blue Band)
  • Witte peper
  • Gemalen zout
  • Eventueel: 1 eetlepel Sambal Oelek per biefstuk – als je Loetje’s “Biefstuk Bali” wilt

Bereidingswijze biefstuk à la Loetje

  1. Laat de ossenhaasbiefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen
  2. Dep beide kanten van de biefstuk droog met een theedoek of met keukenpapier
  3. Bestrooi 1 kant van elke biefstuk met witte peper
  4. Bestrooi beide kanten van elke biefstuk met gemalen zout
  5. Zet een pan op het vuur en laat warm worden
  6. Doe ruim (veel!) margarine in de pan, maar wacht nog even met de biefstuk totdat de margarine een goudbruine kleur heeft gekregen en de meeste belletjes zijn verdwenen
  7. Leg de biefstuk in de pan, bak 3 minuten aan beide kanten (op middelhoog vuur) – maar laat de biefstuk niet stil liggen, blijf de biefstuk bewegen met je keukentang of spatel…
  8. Na het bakken haal je de biefstuk uit de pan* en verpak je deze in aluminiumfolie, zodat de sappen nog even in kunnen trekken
  9. Gooi een scheutje water bij de margarine – let op: het kan gaan bruisen, omdat de jus heet is
  10. Wil je biefstuk Bali à la Loetje? Voeg dan nog 1 eetlepel Sambal Oelek per biefstuk toe aan de jus en roer even door
  11. Laat de jus enkele minuten sudderen
  12. Snijd het brood diagonaal doormidden
  13. Serveer de biefstuk op een bord met jus
  14. Eet smakelijk!

Merin

Merin [‘88] schrijft om te begrijpen - en stiekem is het ook een beetje haar 'dagelijkse therapie'. Ze is openhartig over haar grootste faalmomenten én over haar successen. Ze is een gefacetteerde persoonlijkheid. Haar overtuiging? “If you label me, you negate me”. Bovendien is ze ook maar ‘gewoon’ een mens. In 2024 trouwde ze met ‘haar’ Egyptenaar en ze zijn samen in verwachting van een kleine jongen (1 mei 2025).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Merin de Does blog

Over

Hi, leuk dat je hier een kijkje neemt. Mijn naam is dus Merin ['88] en ik ben dol op (ijs)koffie - zoals je kunt zien. Deze foto is bij de waterval van Manavgat (in Turkije) genomen, één van mijn favoriete plekjes op aarde.

Ik ben getrouwd met Sherif, mijn grote liefde ❤. En we zijn in verwachting van een kleine jongen.

Ik schrijf graag, vandaar deze blog. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.
Previous Story

Recept: Arayes (gevulde pita’s) uit de Libanese keuken

Next Story

Column: “Pas toen ik leerde koken ging ik gezond eten waarderen”

Latest from Alle artikelen

Dingen om te doen in Kusadasi

Wat doen in Kusadasi?

Spread the loveWat doen in Kusadasi? Vraag je je af “Wat is er te doen is Kusadasi?”. Het antwoord is: meer dan genoeg! Maar…
error: Content is protected !!

Merin de Does: een lifestyle blog

Een eigen plekje op het web, met de naam “Merin’s Lifestyle Blog”. Hier vind je artikelen over

Go toTop