Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

De wondere wereld van The Dubai Mall

Dubai is booming de laatste tijd. Ondanks de coronacrisis zijn veel vrije (online) ondernemers naar Dubai ‘gevlucht’ en boeken vele anderen hier ook hun vakantie naartoe. Ik zeg zeker niet dat jij hier NU naartoe moet, maar mocht iedereen zo dadelijk weer groen licht hebben… dan is Dubai zeker een aanrader. En als je er toch bent, dan kom je geheid in The Dubai Mall!

Deze gigantische shopping mall heeft plek voor 1200 winkels en heeft een oppervlakte van maar liefst 1 miljoen vierkante meter (dat gelijk staat aan 200 voetbalvelden). Het is niet alleen een shopping walhalla, maar ook een plek met verschillende food courts, een game hall, een bioscoop, een schaatsbaan, een bizar groot indoor aquarium EN het ligt direct naast The Dubai Fountains. Het is een wereld op zichzelf, die erop wacht om ontdekt te worden.

Het spektakel begint overigens al voor de ingang, want dan heb ik het nog niet eens gehad over de auto’s die hier worden achtergelaten bij de Valet Parking… 😱

Voor de ingang van The Dubai Mall

Wie een kijkje bij The Dubai Mall neemt, kan dit het beste vrijdagavond of zaterdag doen (als je van de drukte en sensatie houdt). Dan hebben de Emirati’s namelijk ook vrij en parkeren ze hun dikke bolides hier voor de deur, voor een avondje of middag fun shopping. Kijk niet vreemd op als je de ene Ferrari na de andere ziet, met daartussen wat Lamborghini’s en zo nu en dan zelfs een Bugatti. De wat ‘gewonere’ auto’s vind je er ook: exclusieve bmw’s en Mercedessen, Range Rovers & Maserati’s.

Ik keek hier mijn ogen uit.

Het duurde me al meer dan een uur om mezelf bij al deze prachtige auto’s vandaan te trekken (en zo’n bijzonder grote autofan ben ik nu ook weer niet).

Het levert in ieder geval één groot voordeel op als je als vrouw zijnde hier gaat winkelen: ik weet zeker dat de mannen het niet meer vervelend vinden om ‘even buiten te wachten’.

Binnen in The Dubai Mall

Binnen in The Dubai Mall kun je dus winkelen. Je vindt hier zo ongeveer elk high-end merk dat je maar kunt bedenken (Gucci, Hermès, Versace, Chanel, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Tiffany’s), maar ook de H&M, Sephora, Victoria’s Secret, etc.

Als je hier niet aan je trekken komt, kom je het nergens.

Omdat The Dubai Mall overdekt is, verlies je hier alle besef van tijd. Je kunt er rustig uren een hele dag rondslenteren en nog steeds niet alles gezien hebben. Het is er gi.gan.tisch!

Mijn favorietje plekje bevindt zich echter aan de kant van The Dubai Fountains. Als je hier de roltrap neemt kun je heerlijk eten bij één van de restaurants die uitzicht bieden op de fonteinen.

The Dubai Fountains

Wat ik nog het meest betoverend vond aan Downtown Dubai, waar je The Dubai Mall vindt, waren The Dubai Fountains. I’m a sucker for fountains. Kan er uren naar kijken. Magisch vind ik het. Hoe het water danst en springt op de muzikale noten. Klassiek en modern.

Lees ook mijn artikel over The Dubai Fountains.

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven