Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven

De hippiemarkt in Llos Lanos de Argual (La Palma)

Wie een mooie zondag op La Palma wilt hebben moet zeker even een ritje maken naar de hippiemarkt in Llos Lanos de Argual, niet ver van Tazacorte – aan de westkant van het eiland. Elke zondagochtend (10u – 13u) is het hier ‘rastro’: rommelmarkt. Dan komen niet alleen hippies, maar ook Palmero’s (de lokale bevolking) samen.

De markt bevindt zich tussen Cubaans-achtige architectuur en vele bananenplantages in. Het is een ongeorganiseerde, vrolijke bende. Iedereen die op tijd is kan namelijk een plekje ‘bemachtigen’ op deze rommelmarkt om zijn/haar spullen te slijten.

Levendiger dan Santa Cruz de la Palma

Of je jouw zondagochtend op een rommelmarkt wilt doorbrengen is natuurlijk aan jou, maar 1 ding is zeker: in de hippiemarkt zit leven. In ieder geval een stuk meer dan in de ‘hoofdstad’ van het eiland: Santa Cruz de la Palma.

Op de hippiemarkt kun je natuurlijke zeepjes kopen, vrij van parabenen, in de vorm van het eiland. Of echte sigaren van een Palmero. Daarnaast kun je je laten verleiden door een kleurrijke pashmina of een ander bijzonder souvenir. Helemaal bijzonder waren de tekeningen die een jonge vrouw daar verkocht. Een talentvolle kunstenares die vertelde dat ze met de boot vanaf Tenerife naar La Palma was gekomen om hier haar tekeningen te verkopen.

Glasblazer

Achter in de hoek van de hippiemarkt vind je een kleine winkel met heel veel glas. In alle soorten en maten. En binnen is een glasblazer alweer nieuwe glaswerken aan het maken. Je kunt er uren naar blijven kijken.

Verse mojito’s

Heb je zin in een frisse kick op je zondagochtend? Dan kun je een verse mojito bestellen! Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

*

Persoonlijke blog over reizen, liefde, ondernemen & leven