De Birkman Methode

De Birkman Methode

Maak kennis met een manier van diepgaand zelfinzicht. De Birkman Methode is een high-end benadering voor een leven lang leren. De methodiek is erop gericht om zelfinzicht te vergroten; perceptuele intelligentie te stimuleren, en het contact met anderen en jezelf te verdiepen.

De Birkman Methode wordt wereldwijd ingezet door verschillende Fortune 500 bedrijven; door topondernemers in hun branche en door vooraanstaande bestuurders en politici. Omdat de Birkman Methode een versnelling biedt in persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling, wordt de methodiek ook wel gekenmerkt als “de Rolls Royce onder de persoonlijkheidstesten”.

Birkman Signature Rapport persoonlijkheidsanalyse

Hoe werkt het?

1.

Je ontvangt een vragenlijst

Na contact met een Birkman Consultant ontvang je een vragenlijst via de mail*. Deze vul je in. Hier heb je circa 30-40 minuten voor nodig. Zorg voor zo min mogelijk afleiding wanneer je de vragenlijst invult. De vragenlijst bestaat uit 298 vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn. Kom je er toch niet uit? Pauzeer de vragenlijst dan en neem contact op met je Birkman Consultant.

*Wil je aan de slag met teamontwikkeling of een organisatieontwikkeling? Dan ontvangt iedere deelnemer binnen dat ontwikkelingsvraagstuk een eigen vragenlijst en daaropvolgend een eigen Birkman Signature Rapport.

2.

Er wordt een persoonlijk Birkman Signature Rapport voor jou gegenereerd

Wanneer je de vragenlijst volledig hebt ingevuld wordt jouw input voor verwerking naar het hoofdkantoor van Birkman International Inc. (Houston, Texas – Verenigde Staten) gestuurd. Hier worden jouw gegevens geëncrypteerd en geanonimiseerd opgeslagen op een zwaar beveiligde server.

Als output wordt er een persoonlijk Birkman Signature Rapport voor jou opgemaakt. Dit persoonlijke Birkman Signature Rapport is statistisch betrouwbaar, valide en blijft een leven lang gratis (her)opvraagbaar. Je hoeft de test dus maar 1x te doen. Er zullen met 99,99999% geen significante afwijkingen te zijn zien bij een hertest.

3.

1-op-1 persoonlijke terugkoppeling

Birkman Signature Rapporten worden altijd persoonlijk teruggekoppeld en nooit zonder nadere toelichting ‘zomaar’ overhandigd. De juiste interpretatie van het Birkman Signature Rapport is namelijk net zo belangrijk als het rapport zelf.

Daarom krijg je in een 1,5-uur durend gesprek met jouw Birkman Consultant pas jouw persoonlijke Birkman Signature Rapport overhandigd. Deze terugkoppeling gebeurt uitsluitend 1-op-1 en nooit in groepsverband vanwege privacyredenen.

4.

Uniek aan mijn aanpak: een leven lang leren werkboek

Als enige Birkman Consultant in Nederland heb ik een begeleidend werkboek ontworpen voor bij jouw persoonlijke Birkman Signature Rapport. Ik ben er namelijk van overtuigd dat door middel van het stellen van de juiste vragen er nog veel meer valt te ontdekken over jezelf. Het steeds weer vanuit een anders perspectief kijk naar jouw persoonlijke Birkman Signature Rapport vormt daartoe de sleutel.

5.

Coaching/consulting op jouw (of jullie) ontwikkelvraagstuk

Tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn zit een groeivraagstuk. Daar gaan we mee aan de slag. Individueel of collectief, afhankelijk van wat het precies is dat je wilt bereiken. Als gecertificeerd Birkman Consultant; gecertificeerd NLP coach, Hypnose coach en Time Line Therapist, en als gediplomeerd (strategisch) senior communicatieadviseur coördineer en faciliteer ik jouw – of jullie – groei.

De geschiedenis van de Birkman Methode

In 1951 richtte Roger W. Birkman (1919 – 2014), de zoon van een minister en een voormalig WWII Airforce-piloot, “Birkman” op. Hij bracht daarmee een revolutie teweeg in de wereld van personality assessments en had met zijn werk een positieve invloed op de wereld. 

Roger startte op 16-jarige leeftijd (in 1935) met een studie theologie aan het St. Paul’s College – een katholieke middelbare school – in de Verenigde Staten, waarna hij op 19-jarige leeftijd (1938) terug verhuisd naar zijn geboorteplaats Texas om een studie psychologie te beginnen aan de Universiteit van Houston.

Met de komst van de Tweede Wereldoorlog schrijft Roger Birkman zich in als piloot bij de US Air Force, waar hij opmerkt dat stationering willekeurig lijkt te gebeuren. Tóch wordt hij uitgezonden – en hij moet vervolgens als piloot van een B-17 bommenwerper aan de slag. Tijdens verschillende briefingen in oorlogstijd merkt hij echter iets bijzonders op: hoewel iedereen dezelfde briefing krijgt, bestaat er een verschil in zienswijze op welke boodschap en instructies er worden meegegeven. Dat leidt tot verschillende interpretaties van één en dezelfde boodschap, en daaropvolgend leidt dit tot een verschil in handelen bij de ontvangers van de boodschap.

In 1944 wordt Roger W. Birkman samen met 10 andere bemanningsleden uit de lucht geschoten wanneer hij als piloot een B-17 bommenwerper over België vliegt. Wonderbaarlijk overleeft iedereen het. In 2004 is in Moerbeke-Waas een gedenkplaat onthuld naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis. Daaropvolgend wordt Roger W. Birkman eervol uit de US Air Force ontslagen en mag hij naar huis, waar hij in 1948 zijn BA/MA in psychologie behaalt en in 1949 zijn studie aan de universiteit van Houston verder oppakt. In 1951 publiceert hij uiteindelijk zijn proefschrift “A test of social comprehension”, een methodiek voor diepgaand zelfinzicht op basis van perceptie, dat later bekend komt te staan als de Birkman Methode.

Birkman Signature Rapport cursus innerlijke rust

Waar zet je de Birkman Methode voor in?

✓ Zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling
✓ Leiderschapsontwikkeling
✓ Teamontwikkeling
✓ Zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling
✓ Organisatieontwikkeling
✓ Verandermanagement
✓ (executive) coaching

Merin Business Transformatie Coach

Merin de Does
Birkman Consultant / NLP coach

E: hallo [at] merindedoes.nl
T: +31 (0) 6 270 477 21

Neem contact met mij op bij vragen en/of voor een personality assessment