coachtalent van het jaar 2022

Coachtalent van het jaar 2022-verkiezing

1 Shares
1
0
0

Begin januari schreef ik me in voor de ‘Coachtalent van het jaar 2022’-verkiezing. Een wedstrijd met drie rondes. In totaal schreven zich 26 coaches in. Er zijn er inmiddels nog 10 over. Deze kun je hier bekijken. Ze zijn ook te zien in het screenshot verderop in dit artikel. 

Tot nu toe heb ik het, mede dankzij jullie stemmen in de eerste ronde (merci, gracias, thank you), tot de top 10 weten te schoppen. Afgelopen week heb ik een coachsessie van 30 minuten opgenomen en een pitch van 2 minuten – om het daarmee hopelijk tot de top 3 te mogen schoppen. 

Hoe dan ook, of ik nu win of niet, geniet ik nu al van het proces. Want lees even mee waarom ik me überhaupt inschreef…

Inschrijving Merin de Does coachtalent van het jaar

Coachtalent van het jaar verkiezing 

‘Coach’ is een onbeschermde titel en tegelijkertijd een prachtig vak. Een vak waar je steeds verder in moet groeien en wat je tot in je vezels moet verstaan. Naar schatting zijn er inmiddels (anno 2022) zo’n 66.000 coaches in Nederland. Die opkomst lijkt mij, persoonlijk, grotendeels te verklaren vanuit de tendens dat we de afgelopen decennia steeds meer productiewerk voor breinwerk zijn gaan vervangen. En zoals je naar de sportschool gaat voor je lichaam, ga je naar coaching en counseling op zoek voor je geest. Allemaal met als doel om vooruit te komen. Om je potentieel te ontwikkelen. En om doelen te behalen – in je persoonlijke en in je zakelijke leven. Die twee zijn voor mij altijd aan elkaar verbonden, want je brein maakt geen onderscheid tussen werk en privé. Voor je brein is alles één.

Ik neem mijn eigen ontwikkeling in het coachingvak serieus, omdat ik mijn coachees (cliënten) de hoogste kwaliteit van coaching wil bieden. Ik ben het niet zomaar gaan doen. Ik ben er echt gedreven in en ik heb er een steeds groter wordende passie voor. 

Dus toen ik de oproep voor de Coachtalent van het jaar 2022-verkiezing zag, vond ik dat toch wel even spannend… “Zal ik me inschrijven?”, dacht ik. Als coach ben je je eigen instrument en tijdens zo’n verkiezing stel je je open voor kritiek en feedback. Een beetje eng dus. En precies daarom besloot ik me in te schrijven! 

Ik geloof namelijk dat de mooiste dingen in het leven aan de andere kant van onze angsten zitten. Daar doorheen breken heeft me keer op keer mooie resultaten gegeven. Dus ook deze keer besloot ik er voor te gaan!

Coachtalent van het jaar 2022 verkiezing
De 10 coaches die de twee ronde hebben gehaald.

26 mooie mensen

Als ik ergens aan meedoe ben ik “In it to win it!”. Wat is anders het punt van meedoen?

Maar een podiumplek is niet het meest waardevolle in zo’n verkiezing voor mij. De meeste waarde haal ik juist uit het proces. En hoe beter ik mijn best doe, hoe meer waarde ik uit zo’n proces haal. Je doet het immers allemaal zelf. Toch is het juíst leuk om in een competitieve setting hiermee aan de slag te gaan. Omdat je vooral door anderen gedreven wordt om nóg meer je best te doen. “Samen kom je verder” krijgt hiermee ook meteen gestalte. Want wat zou Donald Duck zijn zonder Buurman Bolderbast? En wat zou Batman zonder The Joker zijn? En wat zou .. nouja, vul maar in. Iedere protagonist (‘held’) heeft een antagonist (‘anti-held’) nodig. En als je dieper kijkt, zie je dat het eigenlijk allemaal één is.

Ik begon de verkiezing met 26 mooie mensen. Nu zijn er nog 10 mooie mensen – coaches – over. En het zou fantastisch zijn om bij de top 3 te mogen behoren (dit wordt bekend gemaakt op 16 maart). Maar zo niet, dan blijf ik me tóch ontwikkelen. Er staat namelijk binnenkort alweer een opleiding voor Basis Hypnose en Hypnosetechnieken + Advanced Hypnose en Hypnosetechnieken op de planning.

High quality coaching! No-nonsense en transformatief. Dat is altijd mijn doel geweest. En dat zal het ook blijven.

1 Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like