In organisaties is vaak een hoop beweging en dynamiek. Niet gek ook, want er loopt een kapitaal aan mensen rond! Letterlijk en figuurlijk. Merin de Does Business & Transformatie Coaching verzorgt coaching voor organisaties op het gebied van:

  • Stresspreventie (roze verzuim);
  • loopbaancoaching;
  • leiderschapscoaching;
  • en assertiviteitstraining

Stresspreventie (roze verzuim)

Heb je ooit wel eens gehoord van roze verzuim? Bij roze verzuim zijn medewerkers wél aanwezig op hun werk maar presteren ze niet meer optimaal. Roze verzuim is een soort van verzuim die qua productiviteitsverlies minstens nét zo ernstig is als wit, grijs en zwart verzuim. En financieel gezien zelfs nóg ernstiger is voor organisaties. Roze verzuim is namelijk arbeidsverzuim wat niet terug te zien is in de ‘normale’ verzuimcijfers, maar wat wel in de productiviteitscijfers te zien is.

Roze verzuim kan op termijn leiden tot functioneringsproblemen bij de medewerker, en zelfs tot wit, grijs of zwart verzuim. Óf tot ontslag.

Merin kan het weten, want ze heeft zelf in ‘roze verzuim’ gezeten. Niet willen opgeven, maar ook niet volledig kunnen doorgaan. Het is een situatie die zowel de medewerker als de organisatie niet dient. De motivatie om aanwezig te zijn op het werk is bij roze verzuim ook drastisch geslonken.

Met behulp van goede afspraken en coaching kwam Merin er op tijd uit. En dat gunt ze, nu zélf als coach, iedereen. In het kader van stresspreventie coacht ze ambitieuze werknemers die vastgelopen zijn. Dat kan buíten kantoor, of incompany.

Aanpak voor stresspreventie (roze verzuim)

Een behandeling voor roze verzuim in de organisatie kan bijvoorbeeld zijn om de medewerker wél in het ritme van het werk te houden, maar deze tegelijkertijd ook voor 40%, 50%, 60% o.i.d. ziek te melden vanwege productiviteitsverlies.

Samen met coaching kan er ingezet worden op verdere stresspreventie en eventueel zelfs op herstel!

Loopbaancoaching

Gelukkig worden in je werk. Iets doen wat écht bij je past. Die afstemming is niet alleen fijn voor medewerkers, maar ook gunstig voor organisaties! Iemand die gelukkig is in zijn of haar werk is namelijk ook productiever en blijft door de regel langer zitten in een functie en/of bij een organisatie. Waardoor diegene de organisatie geld bespaart!

Denk alleen al maar aan alle mogelijke verzuimkosten, wervingskosten en vervangingskosten die je anders zou hebben… bij een niet gelukkige werknemer!

Loopbaancoaching is echter niét alleen voor wanneer je werk niet meer goed voelt, maar ook voor wanneer je gerichte keuzes wilt maken om je ideale toekomst(baan) te creëren. En vaker dan je denkt kan dat bínnen de organisatie waar je al werkt. Zolang je je behoeften maar durft uit te spreken.

Ik zie loopbaancoaching als een goed samenspel tussen de organisatie en de medewerker. En mocht er geen match meer zijn, dan kan er natuurlijk altijd nog verder worden gekeken. In dat geval helpt Merin de Does Business & Transformatie Coaching met het inzichtelijk maken van het antwoord op de vraag: “Wat wil je dan wél?”. En dat doet ze met veel plezier en de nodige expertise!

Loopbaancoaching

“Waar ben ik eigenlijk goed in?”, “Wat wil ik nu wél?” en “Waar kom ik het beste uit de verf?”. Allemaal legitieme vragen, die op hun plek zijn bij loopbaancoaching. Ben je vastgelopen in je ontwikkeling en/of heb je ambities, maar weet je daar geen concrete vorm aan te geven? Dan is een loopbaancoach degene die jou weer snel op het juiste spoor kan zetten.

Merin de Does Business & Transformatie Coach is een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling én kan als Birkman Professional ook een diepgaande persoonlijkheidsanalyse bij je afnemen. Dit legt niet alleen je (zichtbare) sterke gedrag bloot, maar ook je (onzichtbare) behoeften – die soms diep in je onderbewustzijn weggestopt zitten. Je leert jezelf beter kennen met loopbaancoaching.

Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching is één van de meest fascinerende dingen om te doen, omdat er ook de meeste misvattingen over bestaan. Want: wat houdt het eigenlijk in om te “kunnen leiden”?

We hebben daar allemaal zo onze eigen ideeën over en toch is er maar één vaste formule die daadwerkelijk goed leiderschap oplevert.

Wat we collectief hebben gedaan, is dat we leiderschap om ‘het veranderen van de wereld’ hebben laten draaien. Maar er is géén wereld die verandert moet worden. Er zijn alleen 8 miljard percepties op die wereld die verandert moeten worden. En als je de perceptie van 1 persoon verandert, en ze laat inzien tot wat ze in staat zijn, dan heb je de hele zaak veranderd.

Als we onze kijk op leiderschap kunnen bijstellen naar het bovengenoemde, dan kunnen we alles wat we willen veranderen. Maar dat is nog een hele kunst! Gelukkig is dat precies wat Merin de Does Business & Transformatie Coaching doet: bewustzijn verruimen en coachees uitdagen op perceptueel vlak.

Merin de Does Business & Transformatie Coaching laat leiders leiden vanuit zelfvertrouwen, visie, hun unieke kracht en hun (positieve) invloed op anderen.

Leiderschapscoaching

Goed leiderschap vertoont een aantal vaardigheden die een leider helpt om een team te leiden en die de teamleden in staat stelt zich ook persoonlijk – en professioneel – verder te ontwikkelen. Helaas gebeurt het vaak dat het ‘beste’ jongetje of meisje van de klas op inhoud wordt gepromoveerd naar een leiderschapsfunctie. En die nieuwe leiders mist dan vervolgens de zelfkennis én de mensenkennis om écht goed te kunnen leiden. Merin de Does Business & Transformatie Coaching vangt dit.

Door in te zetten op zowel persoonlijke ontwikkeling als het opdoen van kennis rondom zaken als toegepaste psychologie, faciliteert Merin de Does Business & Transformatie Coaching de groei van betere leiders, die óók de organisatie weer naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Assertiviteitstraining

Assertiever worden zonder aggresief te worden, hoe doe je dat? Veel van de antwoorden hierop worden aangeboden als vaardigheidstraining. Merin de Does Business & Transformatie Coaching doet het anders: die biedt assertiviteitstraining aan als coachingstraject. Omdat assertiviteit vanuit het kennen van je eigen waarde komt; het kennen van je eigen bias en het kennen van de ander zijn of haar bias.

Aan de hand van deze inzichten kun je op de juiste momenten leren bijschakelen of juist even de tijd nemen om terug te schakelen. Assertiviteit betekent zoveel als ‘jezelf durven zijn’ en inschatten van de momenten waarop het tijd is om jezelf écht te laten zien.

Assertiviteitstraining

Er is één ding is waar Merin de Does Business & Transformatie Coaching écht goed in is, dan is het in assertiviteitstraining d.m.v. coaching. Zelf ging ze ooit van een verlegen en (té) bescheiden meisje naar een ambitieuze goalgetter die zichzelf nu ineens wél durfde te laten zien. Dat transformatieproces heeft ze niet alleen ervaren, maar ook nog eens verfijnd.

Wil jij – of ken jij iemand in je organisatie die – wel wat assertiever mag worden? Neem dan vandaag nog contact op. Het is zonde om jezelf weg te cijferen of om jezelf te verstoppen in dit leven.